ŞEHİDİMİZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ŞEHİDİMİZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Süleyman Kul'un cenazesi Yağlıdere İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

ŞEHİDİMİZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Espiye
G.Tarihi: 02.05.2016 20:35
2773 Okunma
0
ŞEHİDİMİZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Süleyman Kul'un cenazesi Yağlıdere İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Askeri kargo uçağıyla getirildiği Ordu- Giresun Havalimanı'ndan baba Mehmet, anne Fatma Kul, kardeşleri ve yakınları tarafından alınan şehit Uzman Çavuş Kul'un cenazesi dün akşam karayoluyla Yağlıdere İlçesi'ne getirildi.
Uzman Çavuş Kul'un cenazesi Devlet Hastanesi morguna konuldu.
Öğlen saatlerinde morgdan alınan şehit Uzman Çavuş Kul'un cenazesi ilçedeki pazar yerine getirildi.
Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde baba Mehmet, anne Fatma, kardeşleri ve yakınları şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.
Taziyeleri kabul eden Mehmet Kul'un sürekli ağlaması herkesi duygulandırdı. Tören alanında nöbet tutarken baygınlık geçiren bir askere de ambulansta müdahale edildi.
Cenaze namazını İl Müftüsü Muhittin Oral kıldırırken, cenaze namazına şehidin yakınlarının yanı sıra Giresun Valisi HASAN Karahan, Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk, Sabri Öztürk, Bülent Yener Bektaşoğlu, İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenaral Mustafa Doğru, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali İhsan Ersoy, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk ile yaklaşık 10 bin vatandaş katıldı. Cenaze namazı sonrasında şehit uzman çavuşun cenazesi Yağlıdere İlçesi’nin Sınır köyündeki aile kabristanlığında tekbirler eşliğinde toprağa verildi.
Öte yandan Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, Türkiye’nin yaklaşık 30 yıllık terörle mücadele ilk kez ilçelerinin şehit verdiğini söyledi. Kırhasanoğlu "Bizim ilçemize hiç şehit gelmedi diyorduk bu zamana kadar ama Allah’ın takdiri bu sefer ilçemize de geldi. Tek tesellimiz son olması. İnşallah terörlü mücadele kararlılıkla sürüyor, bir iki aya kalmaz bu acılar da biter" dedi.FİKRET BIYIK-ESPİYE



 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri