VALİ SARIFAKIOĞULLARI,CAMİ TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

Vali Sarıfakıoğulları Espiye İlçemizde Cami Temel Atma Törenine Katıldı

VALİ SARIFAKIOĞULLARI,CAMİ TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI
Espiye
G.Tarihi: 26.08.2018 07:10
1459 Okunma
0


Valimiz Harun Sarıfakıoğulları, Espiye ilçemizde cami temel atma törenine katıldı.
 
Espiye ilçesi Boncuklu mahallesinde 13 Ağustos Pazartesi günü saat 13:30’da gerçekleşen temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kur’an Tilavetiyle devam etti.
Temel atma töreninde bir konuşma yapan Vali Sarıfakıoğulları, böylesi güzel ve hayırlı bir iş vesilesiyle burada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, “Bu hazzı, bu mutluluğu sizlerle paylaşmak için çok değerli milletvekillerimizle beraber buraya geldik. Sizlerle beraber olmayı arzu ettik. Allah için insanlığın mührünün vurulacağı bu ibadethanemizin, camimizin inşallah açılışını da hep beraber gerçekleştiririz. Bu hayra vesile olan başta Muhittin amcamız olmak üzere, yine hem teknik olarak yapıma katkı sunan proje, mimar, işçi, çalışan bütün kardeşlerimize şimdiden şükranlarımızı sunuyorum. İnşallah camimiz burada yükselecek ve hepimize kapılarını açacak. Belediye Başkanımıza özellikle teşekkür ediyorum. Bu alanı imar düzenlemesiyle hizmete açık bir hale getirdiği için” dedi.
 
Konuşmaların ardından Boncuklu Mahallesi camiinin temeli Vali Harun Sarıfakıoğulları, İlimiz Millet Vekilleri Cemal Öztürk, Av.Kadir Aydın ve Av.Sabri Öztürk ile Espiye Kaymakamı Vekili Yağlıdere Kaymakamı Hasan Uğuz, Belediye Başkanı Mustafa Karadere ve caminin yapımını üstlenen hayırsever vatandaşımız Muhittin Ok tarafından hayırlı olsun dilekleriyle atıldı.
 
Hayırsever vatandaşımız Muhittin Ok’a caminin yapımındaki desteklerinden dolayı Vali Sarıfakıoğulları tarafından plaket verildi.
 
Espiye Boncuklu Mahallesi Camii projesine göre, 2 dönüm arazi üzerinde 600m2 oturum alanına sahip olacak olan caminin 3 katlı olması planlanıyor. 26m yüksekliğinde bir ana kubbe ve 4 yarım kubbe olarak tasarlanan cami çift şerefeli, 42m yüksekliğinde 2 adet minareye sahip olacak.
 
Caminin bodrum katında 70 araçlık 1800m2 kapalı otopark alanının yanı sıra engelli ve yaşlıların daha rahat erişebilmesi için 1 merdiven ve 1 asansörle otopark kısımdan camiye ve avluya ulaşımı sağlanacak. Caminin giriş katı Kur’an Kursu, toplantı salonu ve şadırvan olarak planlandı.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri