ANADOLU YANGINLARI KİTAPLAŞTIRILDI

Anadolu yangınları kitaplaştırıldı Çepniler, Giresun folkloru, Hititçe yer adları, Fındık ziraati ve ticareti gibi konulardaki kitaplarının yanı sıra otuzdan fazla ulusal ve uluslararası akademik makalesi bulunan Mevlüt Kaya’nın “Anadolu Yangınları ve Er

ANADOLU YANGINLARI KİTAPLAŞTIRILDI
eynesil
G.Tarihi: 08.12.2016 01:29
5934 Okunma
0
Anadolu yangınları kitaplaştırıldı
Çepniler, Giresun folkloru, Hititçe yer adları, Fındık ziraati ve ticareti gibi konulardaki kitaplarının yanı sıra otuzdan fazla ulusal ve uluslararası akademik makalesi bulunan Mevlüt Kaya’nın “Anadolu Yangınları ve Ermeni-Rum Tehciri” adlı kitabı, Arı-Sanat Yayınları etiketiyle çıktı. 

Giresun Üniversitesi Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanı Mevlüt Kaya’nın altı yıllık çalışması sonucu kitaplaştırılan Anadolu’daki büyük yangınlar ve Ermeni-Rum Tehcirini konu alan kitap 4 yüz 77 sayfadan oluşuyor.
Yangınlara dair tarih araştırmalarıyla akademik camiada “yangın tarihçisi” olarak bilinen öğretim elemanı Kaya, İzmir ve Ege bölgesi yangınlarından sonra konuyu daha da geniş çerçevede araştırarak kapsamlı bir eserle piyasadaki yerini aldı. 
Araştırmada arşiv belgelerinin yanında, yerli ve yabancı birçok veriden faydalanan Kaya, Türkiye’de yangınlar konusunu kapsamlı olarak ele alan ilk tarihçi oldu. 
Yangınlara paralel olarak Anadolu’daki Ermeni ve Rum isyanlarını ve tehcirlerini de yangınlar bağlamında kitabında değerlendiren Kaya’nın kitabında Anadolu’nun onlarca kasabasının yangın, isyanlar ve tehcir günlerindeki durumunun yanında, Giresun’un merkez ve birçok ilçeleri, Trabzon ve Ordu yöresi de çıkan yangınlar ve diğer konular da kitapta yerini almış bulunuyor.
Ahmet CEYLAN


Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri