BELGELERİNİ ALDILAR

BELGELERİNİ ALDILAR

BELGELERİNİ ALDILAR
eynesil
G.Tarihi: 06.11.2017 14:46
1763 Okunma
0

Belgelerini aldılar

2014 yılından bu yana Eynesil İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bölgemizde yaygınlaştırılmaya çalışılan “İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği” çalışmaları çerçevesinde geçtiğimiz yaz aylarında açılan kursa katılarak başarılı olan kursiyerlere belgeleri verildi.
Eynesil’in Ören Beldesi-Belen Mahallesi ve Adaköy Köyü’nde çiftçilerden gelen talepler üzerine Eynesil Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından mantarcılık kursuna katılan Adaköy Köyündeki 26 kursiyer belge almayı hak etmişti.
Eynesil İlçe Tarım Müdürü Fadil Öztürk tarafından verilen kursta, müdürlüğü bağlı teknik personelleri tarafından istiridye mantarı yetiştiriciliği konularında da bilgi verildi.
Kurs kapsamında Adaköy Köyünde Teorik dersler verildikten sonra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ait pastörizasyon ünitesinde uygulamalı olarak verilen kurslarda mantar kompostların hazırlanmasından, mantar miselleri ekilmesi ve hasat edilmesi konuları işlendi.
Bu kurslara katılarak üretime başlayan Havva Sevindik ve eşi Ali Sevindik’in yanı sıra 24 kursiyere Adaköy Köyünde Eynesil Kaymakamı Yılmaz Kurt tarafından belgeleri verildi.
Ahmet CEYLAN

Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri