ENGELLİLERDEN ANLAMLI ETKİNLİK

Engellilerden anlamlı etkinlik Eynesil İşitme Engelliler İlköğretim Okulunda “Engelliler Haftası” nedeniyle bir dizi etkinlik yapıldı. Hafta nedeniyle Okul Salonunda öğrencilerin düzenlediği skeçler izleyiciler tarafından beğeni ile izlendi.

ENGELLİLERDEN ANLAMLI ETKİNLİK
eynesil
G.Tarihi: 21.05.2016 12:51
1861 Okunma
0
Engellilerden anlamlı etkinlik
Eynesil İşitme Engelliler İlköğretim Okulunda “Engelliler Haftası” nedeniyle bir dizi etkinlik yapıldı. Hafta nedeniyle Okul Salonunda öğrencilerin düzenlediği skeçler izleyiciler tarafından beğeni ile izlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı İşitme Engelliler İlk/Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Fatma Aydın yaptı.
Öğrenci velilerinden Yeter Demir´in engelli anneleri adına, engelli bireyle yaşamak, onunla vakit geçirmek ve bir annenin yaşadıklarını dile getiren konuşması katılanlara duygulu anlar yaşattı
Okul öğrencilerinin çeşitli etkinliklerdeki fotoğraflarından oluşan slâyt gösterisinden sonra engelli öğrenciler tarafından işaret dili ile şarkılar okundu.
Özellikle İstiklal Marşının ve şarkıların Özel Eğitim Öğretmeni Sultan Kaplan eşliğinde öğrenciler tarafından işaret dili ile tam biri uyum içinde söylenmesi izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.
Etkinliğe katılamayan Eynesil Kaymakamı Yılmaz Kurt’un gönderdiği pasta kesilerek öğrenciler arasında paylaşılırken, Eynesil Milli Eğitim Müdürü Mehmet Göl etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Programın sonunda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Göl,” Öncelikle büyük bir sabırla, fedakârca çocuklarına sahip çıkan annelerin ve öğrencilerimizin engelliler haftasını kutluyor, öğrencilerimizin topluma kazandırılması, eğitilmelerinde, toplumda farkındalık oluşturulmasında görev alan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Ayrıca, engelli öğrenciler tarafından yapılan resimler Eynesil Hükümet Konağı girişinde bir hafta boyunca sergilendi.
Engelliler haftası nedeniyle Tirebolu ilçesinde bulunan bir özel eğitim kurumu da öğretmen, öğrenci ve velileri ile birlikte İlçe Milli Eğitim müdürünü ziyaret ettiler. Ahmet CEYLAN

 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri