ENGELLİLERE DESTEĞİMİZ SÜRECEK

ENGELLİLERE DESTEĞİMİZ SÜRECEK

ENGELLİLERE DESTEĞİMİZ SÜRECEK
eynesil
G.Tarihi: 17.11.2017 09:34
2029 Okunma
0
ENGELLİLERE DESTEĞİMİZ SÜRECEK
Eynesil kaymakamı Yılmaz Kurt’u makamında ziyaret eden Karadeniz Omurilik Felçliler Derneği Başkan ve üyeleri, bir süre önce katıldıkları kurslara ilişkin belgelerini de aldılar.
Eynesil Kaymakamlık Makamında İlçe Kaymakamı Yılmaz Kurt ile bir araya gelen Karadeniz Omurilik Felçliler Dernek Başkanı Asiye Divli ve diğer üyeler proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi alış-verişinde bulundular. 
Giresun Valiliğinin Koordinasyonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının finansmanı ile Eynesil İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün yürüttüğü EDES Projesi kapsamında engellilere “Temel Dış Mekân Süs Bitkileri Yetiştiriciliği” kursu verilmişti. 
Kursiyerler adına konuşan Karadeniz Omurilik Felçliler Dernek Başkanı Asiye Divli ,” Temel Dış Mekân Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Kursu, engelliler olarak bugüne kadar bizim için en değerli bir etkinlikti. Eynesil Kaymakamlığı ile geçmişten bu yana, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün yürüttüğü EDES Projesi sayesinde iyi ilişkiler kurduk. Engellilerin sosyal ve ekonomik hayata kazandırılmasını sağlayacak projeler konusunda bizlere verilen destek için kendilerine minnettarız. Bu kurs sayesinde ilk defa toprak ile uğraşan arkadaşlarımız oldu. Ayrıca süz bitkileri yetiştiriciliği konusunda da bilgi sahibi olduk. Bu güzel ortamı bize sağlayan Eynesil Kaymakamımız Yılmaz Kurt’a ve Eynesil İlçe Tarım Müdürü Fadil Öztürk’e şahsim ve arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim” dedi. 
Omurilik Felçliler Derneğine ve üyelerinin her zaman yanlarında olduklarını belirten Eynesil Kaymakamı Kurt, “Kaymakamlık olarak engellilerimizin sosyal ve ekonomik hayata kazandırılmasına katkı sağlayacak yeni proje çalışmalarımız devam etmektedir. Bu konuda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürüne bölgemizdeki STK’ların yapısını güçlendirecek ve kamu kurumları ile işbirliğini artıracak projeler hazırlanmasını istedik.Bu bağlamda 3 adet proje hazırlandı. Bunlardan bir tanesi DOKA tarafından desteklendi. İki 2 tanesi ise idari ve içerik açısından uygun bulunarak 2. aşamaya geçildi. Değerlendirme sürecinin devam etmektedir” dedi. 
Konuşmaların ardından Başkan Asiye Divli tarafından Eynesil Kaymakamı Yılmaz Kurt ve İlçe Tarım Müdürü Fadil Öztürk’e birer plaket verildi. 
Karadeniz Omurilik Felçliler Derneği üyelerinin ziyareti, kursa katılanlara Eynesil Kaymakamı Yılmaz Kurt tarafından sertifikalarının yanı sıra hediyeler verilmesi ile son buldu. Ahmet CEYLAN
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri