EYNESİL FEDARASYONU AYAĞA KALKIYOR!

​Eynesil Federasyonu ayağa kalkıyor Eynesil Dernekler birliğinden sonra kurulan ama hep sancılı süreçlerle kendi varlığını tartışılır hale getiren Eynesil Federasyonu yeni yapılanmasından sonra ilk ciddi sınavını 10. Giresun günleri etkinliklerinde yeni .

EYNESİL FEDARASYONU AYAĞA KALKIYOR!
eynesil
G.Tarihi: 10.11.2016 20:22
3748 Okunma
0
Eynesil Federasyonu ayağa kalkıyor Eynesil Dernekler birliğinden sonra kurulan ama hep sancılı süreçlerle kendi varlığını tartışılır hale getiren Eynesil Federasyonu yeni yapılanmasından sonra ilk ciddi sınavını 10. Giresun günleri etkinliklerinde yeni kapıda verdi.

Başkanlığını Ayhan Arslan’ın yaptığı ve Yönetim kurulunu Eynesilli dernek başkanlarının oluşturduğu Eynesil Federasyonu yaptığı ve yapamadığı etkinlikle adından söz ettirecek gibi duruyor. Bilindiği gibi Giresun günleri Giresun federasyonu tarafından organize edilir ve ilçe dernekleri ile ilçe federasyonları kendi hazırladıkları proğramlarla bu etkinliğe direkt katkı sağlar. Bu yıl 10.su düzenlenen Giresun günlerine Eynesil federasyonu tam bir şov la katıldı. Yöresel değerlerin ve yemeklerin öne çıkarıldığı ve gelen her misafire tekne helvası,sarma,turşu çeşitleri başta olmak üzere eynesilin kendi öz Amber Destan çayını sunarak yaptıkları ikramlarla 10. Giresun günleri için uzaktan ve yakından gelen tüm ziyaretçiler Eynesil stantında nefes alarak hem yorgunluk attı hem de belki uzun yıllar yiyemedikleri ikramlarla memleketi yaşadılar.
Aslında Eynesil federasyonu her yıl bu ikramları yapıyor bunu bilen bir çok ziyaretçi nasılsa Eynesil ikramda kusur etmez deyip acıkınca zaten geliyor fakat bilmeyenler Eynesil stantı önünde oluşan kuyruğu görünce direkt dalarak karınlarını bir güzel doyuruyor ancak bu işin magazin ve sov kısmıydı asıl olan Eynesil federasyonunun neler yaptıkları.
Bu tür etkinlikler hem kültürü tanıtma hem de Giresun üzerine dikkati çekmek gibi bir misyonu taşır ancak çok önemli bir hizmeti de ister istemez kendiliğinden getirmiş oluyor.Bizlerin hiç farkında olmadığımız ancak bu tür etkinliklerle tanıdığımız bir çok değerlerli insanlarımız var bu değerleri de ancak bu tür etkinliklerde tanıma fırsatı buluyorsunuz. Ya bir aracı getiriyor yada siz gelen ziyaretçileri tanışmakla fark ediyorsunuz ya da organizasyon komitesinin getirip tanıştırdığı bir çok öne çıkmış kendi insanımız ve diğer dostlarımızla aynı ortamı paylaşıp tanışmış oluyorsunuz.
Bu yılki etkinlikte Eynesil açısından gayet başarılı geçti diyebiliriz,gelen ziyaretçi listemizi gördüğünüzde ne demek istediğimizi anlayacaksınız ancak bu listeden önce 4 gün boyunca orada olan ve her dakikasını Eynesil ve 10. Giresun günleri için  harcamış olan bazı arkadaşlarımıza özellikle teşekkür etmek istiyoruz. Federasyon başkanı Ayhan Arslan,Eynesilliler derneği Mehmet Sarıal,Kemaliye köyü dereği başkanı Hasan Cıvak,Rüştü Cıvak,Giresun federasyonu yönetim kurulu üyesi Adem Bayram,Eynesil Federasyonu Nizamettin Mican,Halil İliksiz,Halil Bitiş,Aralık köyü dernek başkanı Murat Baş,Ören dernek başkanı Çavuş Metin Özarslan,Eynesililer derneği eski başkanı Hüseyin Kurucu,Dernek başkanları ve yönetim kurulu üyeleri.Eynesil Belediye başkanı Coşkun Somuncuoğlu,Ören belediye başkanı Habib Ustaya da teşekkür edelim ki her şey yerine varmış olsun.
Büyük emeklerle yapılan böyle organizasyonlar her zaman doğru gitmeyebilir lakin bu yıl Eynesil adına verimli bir organizasyon olduğu ortada. gerek Başkan Ayhan Arslan gerekse bu organizasyon için elini taşın altına koyan herkes sonunda verdiği emeğin karşılığını gülümseyerek almışsa olay tamam demektir bizlerde herkesin yüzü güldüğüne göre sıkıntı aşılmış demektir, bunu da Bu gün yapılan istişare toplantısında görmüş olduk.
Giresun günleri değerlendirme toplantısı için bu gün Kağıt hane Fua Barbisos ta yaptığımız istişarede neler yapıldığı nelerin eksik olduğu ve harcanan parayla eldeki paraların hesabı tutularak genel bir değerlendirme yapıldı. Genel olarak eksikliklerimiz olsa da başarılı bir organizasyon olduğu ortada bunu kimlerin katıldığını görünce zaten sizlerde takdir edeceksiniz.
Bu katılımcıların bir bölümü zaten tüm stantları dolaştılar ancak öyleleri var ki sadece bizler için oradaydılar,tek tek bunları yazarsak bizim için geldi diye diğerlerine haksızlık etmiş oluruz o yüzden biz ziyaretimize gelen tüm kişileri sizlerle paylaşalım siz içinden seçersiniz.

Başbakan yardımcısı Nuretin Canikli,millet vekilleri Cemal Öztürk,Sabri Öztürk,Hasan Turan,Turan Alçelik,Giresun Valisi Hasan Karahan,İstanbul Valisi Vasip Şahin,Giresun belediye başkanı Kerim Aksu,Eynesil belediye başkanı coşkun somuncu oğlu,MEB eğitim daire bakanı Ercan Türk,istanbul vali yardımcısı Nurullah Kalkan,Galatasaray kulüp başkanı Dyrsun Özbek,BBP il başkanı Musta Mican,Esenyurt belediye başkan yardımcısı Abdurrahman Ada,Eyüp belediye başkanı Remzi Aydın,Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın,Bağcılar belediye başkanı Lokman Çağrıcı,Sarıyer belediye başkanı Şükrü Genç,Üsküdar belediye başkanı Hilmi Türkmen,Sancaktepe belediye başkanı İsmail Erdem, Sultangazi Belediye başkanı Cahit Altunay ,GOP kaymakamı Yaşar Karadeniz,İBB teftiş kurulu başkanı Mustafa Tahmaz,İBB imarr daire başkanı Yaşar Parlak.
Eynesil Belediye başkanı Coşkun Somuncu.Ören belediye başkanı Habip Usta,Şebinkarahisar belediye başkanı Şahin Yılancı,Görele belediye başkanı Tolga Erener,Tirebolu Belediye başkanı Abdurrahman Karapıçak,Espiye belediye başkanı Mustafa Karadere,Keşap belediye başkanı Mehmet Emür,Piraziz belediye başkanı Hüseyin Görgülüoğlu,Bulancak belediye başkanı Recep Yakar,Alucra belediye başkanı.Asım Kaymakçı,Çamaoluk belediye başkanı Savaş Akarçeşme,Çanakçı belediye başkanı Tuncay Kasım,Dereli belediye başkanı K.Zeki Şenlikoğlu,Doğankent Belediye başkanı Haşim Birol Tekin,Güce belediye başkanı Aytekin Geçgel, Yağlıdere belediye başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu,  ve Siyasi partilerin il ilçe başkanları,köy ve ilçe dernek başkanları sivil toplum örgütlerinin değerli üyeleri
Unuttuklarımız yada gözden kaçan katılımcılardan şimdiden özür diler seneye tekrar görüşmeyi dileriz.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri