EYNESİL'DE DUT PEKMEZİ VAKTİ GELDİ

EYNESİL'DE DUT PEKMEZİ VAKTİ GELDİ

EYNESİL'DE DUT PEKMEZİ VAKTİ GELDİ
eynesil
G.Tarihi: 01.06.2018 06:33
2393 Okunma
0

EYNESİL'DE DUT PEKMEZİ VAKTİ GELDİ

Giresun'un Eynesil ilçesinde Ramazan ayı ile birlikte olgunlaşan dutlar vatandaşlar tarafından pekmez yapılmaya başlandı. 
İlçe merkez ve köylerinde son haftalarda sıcaklığın yükselmesiyle kapı önlerinde ve bahçelerde bulunan dutların olgunlaşmasıyla ağaç silkeleyip tenteyle dut toplayan vatandaşlar,dut pekmezi yapmya başladılar.
Dut mevsiminin ramazan ayına denk gelmesiyle yapılan pekmezler özellikle sahurda sofralarımızda yerini almaya azda olsa başladı.
Çorapçılar köyü sakinlerinden Ahmet Cebeci"Bu yıl kar yağmamasından tüm meyvelerde olduğu gibi Dut'tada enaz 15 gün erken olgunlaşma meydana geldi. Yıllardır Kapı önlerinde ve bahçelerimizde bulunan bu meyveleri toplayıp pekmez yapıp kahvaltılarda yiyyoruz.Dut mevsiminin Ramazan ayına denk gelmesi sofralarımıza başka bir lezzet verecek.Bugün'den itibaren İftar'da ve özellikle sahurda bolca tüketeceğiz" dedi.Hasan KEMAL www.eynesilhaber.com
Dut pekmezinin faydaları nelerdir?
Dut pekmezi son derece enerji vericidir. Çocuklarda, emzirenlerde ve hamilelerde biyoyararlılığı fazla olan bir pekmez türüdür. Dut pekmezinin en önemli özelliği mineraller açısından zengin olmasıdır. Dut pekmezi demir, çinko ve magnezyum bakımından zengindir. Konsantre olması nedeniyle vücuda zengin mineral desteği sağlar. Dut pekmezi spor öncesinde tercih edilebilir. Doğal enerji kaynağı olması nedeniyle bu anlamda son derece faydalıdır. 
Spor öncesi ve sonrası enerji ve mineral desteği sağlar. Dut pekmezi bazı hastalıklrın tedavisinde de olumlu etkiler gösterir. Demir eksikliği, kansızlık, ülser gibi mide sorunlarına son derece iyi gelir.
Dut pekmezi 100 gramında 300 kaloriye yakın kalori içerir. Günde iki yemek kaşığı pekmez yemek bu kaloriyi almaya neden olur. hemen hemen 2 yemek kaşığına denk gelen bu dut pekmezi miktarı ile çok fazla enerji almadan bağışıklık sistemini güçlendirmek mümkündür. Yetişkinlerde günde 2 yemek kaşığı, çocuklarda da günde 2 tatlı kaşığı dut pekmezi yemek mutlaka önerilir.





Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri