EYNESİL'DE ENGELLİLER ÇİÇEK YETİŞTİRİYOR!

EYNESİL'DE ENGELLİLER ÇİÇEK YETİŞTİRİYOR!

EYNESİL'DE ENGELLİLER ÇİÇEK YETİŞTİRİYOR!
eynesil
G.Tarihi: 10.01.2017 03:00
1926 Okunma
0
Engelliler çiçek yetiştiriyor
Giresun Valiliğinin koordinasyonunda, Eynesil Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca finanse edilen ‘Engelimiz üretime katılmaya engel değil’ projesi kapsamında Eynesil Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından engelli vatandaşlara çiçek yetiştirme konusunda eğitilerek farkındalık oluşturuluyor.
Eynesil Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce, Eynesil Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından koordine edilen “Temel Dış Mekan Bitkileri Yetiştiriciliği” kursu, Eynesil’de açıldı.
İlçe Tarım Müdürlüğü serasında uygulamalı olarak yapılan kursa 21 kursiyer katıldı. Yüz 36 saat sürecek olan kursa katılan Görele ve Eynesilli engelli vatandaşlar serada üretilecek olan lale, çuha, sklamen, papatya gibi bitkilerle şehir merkezlerinde peyzaj çalışmaları yapacak.
Planlanan proje ile engelli bireylere sera koşullarında dış mekan süs bitkileri yetiştiriciliği konusunda teorik ve pratik bilgiler verileceğini belirten Eynesil Halk Eğitim Müdürü Ali Güdük, “ Böyle bir kurs ilçemizde ilk defa açılıyor. Kursu tamamlayan engelli kursiyerlerimiz birbirleriyle daha iyi kaynaşma fırsatı bulacak, bunun yanı sıra para kazanabilecekleri bir meslek sahibi olacaklardır. Kursiyerlerimize başarılar diliyorum.” dedi. 
“Engelimiz üretime katılmaya engel değil” projesi ile Eynesil İlçe Tarım Müdürlüğüne ait cam sera içerisinde yapılan düzenleme ile engellilerinde üretim yapabilecek duruma getirildi.
Proje dahilinde Giresun’da bulunan çiçek seralarına inceleme gezisi yapıldı. Eğitim sırasında serada üretilecek olan lale, çuha, sklamen, papatya gibi bitkilerle şehir merkezlerinde peyzaj çalışmaları yaparak, toplumda engellilerin ticari amaçlı olarak çiçek yetiştirebileceği konusunda farkındalık oluşturmak amaçlanıyor.
Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Görele Şube Başkanı Asiye Divli, kursa kendisinin de katıldığını belirterek, “Böyle bir kursun açılması bizleri son derece memnun etmiştir. Başta Eynesil Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Fadil Öztürk olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Ahmet CEYLAN

Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri