EYNESİL'DE MANTAR ÜRETİMİ YAYGINLAŞIYOR!

​Eynesil'de Mantar üretimi yaygınlaşıyor

EYNESİL'DE MANTAR ÜRETİMİ YAYGINLAŞIYOR!
eynesil
G.Tarihi: 11.05.2017 11:52
3636 Okunma
0
Eynesil'de Mantar üretimi yaygınlaşıyor 
2014 yılından beri Eynesil İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bölgemizde yaygınlaştırılmaya çalışılan “İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği” çalışmaları devam ediyor.
Bu çalışmaklar kapsamında son olarak Eynesil’in Adaköy Köyü’ndeki çiftçilerden gelen talepler üzerine Eynesil Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından İlçe Tarım Müdürlüğü iş birliği ile açılan kursa katılan kursiyerler tarafından mantar yetiştirmeye başladı.
Eynesil Halk Eğitim Müdürü Ali Güdük, “Adaköy Köyündeki kullanılmayan ilkokul binasında mantar yetiştiriciliği kursunu açtık. Çiftçilerimizin ürün yelpazesini genişletmek ve yıl boyunca gelir elde edebilecekleri faaliyetleri desteklemek için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile birlikte çalışmaktayız. Adaköy Köyünde teorik olarak verilen kursun uygulamalı kısmı ise Eynesil İlçe Tarım Müdürlüğü dikim ve uygulamam alanında yapılmıştı. Özellikle kursiyerlerimizden Ali Sevindik’in bu işe çok hevesli olduğunu gördük. Şu anda yetiştirilen mantarlar neredeyse hasat edilecek konuma geldi. Adaköy Köyünde başta Ali Sevindik kardeşimiz olmak üzere çok sayıda çiftçinin mantar yetiştirilmesi konusunda düşünceleri ve azimleri var. Bu durum bizleri çok sevindirdi. Kursumuz amacına ulaştı. Bundan böyle bu köyümüzde çok sayıda üreticimizin mantar yetiştiriciliği yapmasını bekliyoruz.”dedi.
Eşi ile Kursa katılarak mantar yetiştiren Adaköy Köyü sakinlerinden Ali Sevindik ise mantar yetiştiriciliği ile ilgili kurs aldıklarını ve bu kursta aldıkları bilgiler doğrultusunda yetiştirdikleri mantarların hasat edilecek konuma geldiğini belirterek, “Ailem ile birlikte uzun yıllar gurbette kaldık. Köyümüzde yerimiz var. Ancak gelir getirecek bir iş yapmak istedik. Bu konuda bize köyümüz sakinlerinden Hüseyin Bayraktar abimiz de öncülük etti. Köyde istiridye mantarı yetiştirmeye karar verdik. İlçe Halk Eğitim Merkezine müracaat ettik. Tarım müdürlüğü tarafından verilen kurs sonunda mantar yetiştirmeye başladık. Önümüzdeki günlerde ailemizle birlikte kendi tesisimizi kurarak mantar yetiştiriciliğine devam edeceğiz. Bu konuda köyümüzde çok istekli arkadaşlarımız var. Köyümüzde çok sayıda üretici ile birlikte mantar üretimini geliştireceğimize inanıyorum.”dedi. Ahmet CEYLAN
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri