EYNESİL'DE RAMAZAN BAYRAMI SEVİNCİ

EYNESİL'DE RAMAZAN BAYRAMI SEVİNCİ

EYNESİL'DE RAMAZAN BAYRAMI SEVİNCİ
eynesil
G.Tarihi: 27.06.2017 17:31
2816 Okunma
0
EYNESİL'DE RAMAZAN BAYRAMI SEVİNCİ
Mübarek Ramazan-ı Şerifin sona ermesiyle tüm İslam Aleminde yaşanan bayram sevinci Eynesil'de de yaşandı.
Memleketimizin dört bir yanında insanların bir araya gelip dostluk ve kardeşlik çerçevesinde bayramlaştığı Ramazan Bayramının ilk gününde ilçemizde birlik ve beraberlikle bayramlaşma cami ve bahçesinde gerçekleşdi. 
Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre bayram öncesi ve bayramda havaların güzel gideceği tahmini yapılmasıyla ilçemize gurbetci vatandaşlarımız akın etti.Büyük küçük yaşlı genci demeden vatandaşlarımız günün ağarmasıyla sabah saatlerinde camilere akın etti.İlçe merkezinde bulunan camiler doldu taştı ve Birlikte bayram namazı kılmanın sevincini yaşadılar.Köylerdede aynı heyecan vardı.Ordaki cailerimizde doldu taştı.Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu bayram namazını merkez yeşil camiide kıldı ve vatandaşlarla bayramlaştı.Belediyedeki bayramlaşma merasimi 26-06-2017 pazartesi günü yarın saat:10:30'da yapılacak.Camilerdeki Bayramlaşmanın ardından bazı vatandaşlar hemen kabristanlıklara giderek vefat eden büyüklerinin ve akrabalarını mezarı başında dua ettiler.Bayram boyunca vatandaşlar mubarek 3 gün içersinde kabristanlıklara giderek ve Kur'an'ı Kerim okuyup dua edecekler.
Trabzon'da ikamet eden Eynesil sevdalısı Ender Yetim,“Rabbimize şükrediyorum ki, sağlık ve sıhhatli bir Ramazan Ayını geride bırakıp bu mübarek güne kavuştuk. Biz Trabzon'da,Büyüklerimiz Eynesil'de serin iklimde rahat bir Ramazan geçirirken memleketimizin ve dünyanın pek çok yerinde Ramazan’ı zor geçirenler oldu.Bayramlaşma töreni camilerle sınırlı kalmasın. Hastalarımızı, büyüklerimizi, şehit ailelerimizi ziyaret etmeyi ve onların dualarını almayı unutmayalım. Bu vesileyle ben tüm islam aleminin mübarek Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.” Diyerek duygu ve düşüncelerini ifade etti.Hasan KEMAL









 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri