EYNESİL'DE TÜKETİCİ BİLİNÇLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ

EYNESİL'DE TÜKETİCİ BİLİNÇLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ

EYNESİL'DE TÜKETİCİ BİLİNÇLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ
eynesil
G.Tarihi: 31.10.2017 05:31
2147 Okunma
0
TÜKETİCİ BİLİNÇLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ
Eynesil Kaymakamlığı Tüketici Heyeti Başkanlığınca, tüketicinin korunması ve bilgilendirilmesi konulu seminer düzenlendi.
Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okulu Salonunda düzenlenen seminere bazı daire amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları, öğrenciler ile ilçe halkı katıldı.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Giresun İl Müdürlüğü Tüketici Hakem Heyeti Raportörü Can Güven tarafından verilen seminerde katılanlara bilinçli tüketicinin nasıl olması gerektiği konusunda bilgiler verildi.
Tüketici Hakem Heyeti Raportörü Can Güven tüketicilerin hak ve sorumluluklarını bilmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Bilinçli tüketici mal alırken doğru seçim yapar, bozuk ve hatalı ürünleri almaz, ihtiyaç olan malı yetkili satıcısından alır, yiyecek maddelerini alırken taze ve temiz olanlarını seçer, üretim ve son kullanma tarihine bakar” dedi.
Raportör Can Güven ayrıca bilinçli ve alışveriş yapmanın yolları, evrensel temel tüketici hakları, Ülkemizdeki tüketici hakları ve tüketicinin korunması konularında da bilgiler verdi.
Mesafeli sözleşme satış yöntemleri denen görsel ortamda telefonla ve elektronik ortamda yapılan alış verişlerde vatandaşların çok daha dikkatli olmaları gerektiğini de vurgulayan Güven, “En çok şikâyet aldığımız ürünlerin başında mesafeli alışveriş dediğimiz yöntemle alınan mallar geliyor. Tüketiciler olarak reklamlardaki gördüğümüz ürünleri alırken çok dikkatli olmalıyız. Bazı korsan firmalar, korsan televizyon kanallarında tüketicileri yanıltıcı reklamlar vererek vatandaşlarımızı kandırmaktadır. Bu tür firmalar ile telefon ya da internetten yapılan alış-verişlerde kandırılma olasılığımızın daha çok olduğunu unutmamalıyız” dedi. Ahmet CEYLAN
 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri