EYNESİL'DE YENİ KİMLİK KARTI BAŞVURULARI BAŞLADI

Eynesil'de Yeni kimlik kartı başvuruları başladı

EYNESİL'DE YENİ KİMLİK KARTI BAŞVURULARI BAŞLADI
eynesil
G.Tarihi: 11.01.2017 04:08
2039 Okunma
0
Çipli kimlik kartlarının dağıtımına Giresun'un Eynesil ilçesindede başlandı.
Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda yapılan değişiklik ile çipli yeni kimlik kartlarına, 01-01-2017 itibariyle tüm Türkiye'de başvurular başladı.
Nüfus Hizmetleri Kanununda yapılan değişiklik ile Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları 01-01-2017 itibariyle tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemizdede dağıtımına başlandı.Vatandaşların yeni kimlik kartına sahip olmak için nüfus müdürlüğümüze gelip işlem yaptırabilirler.Başvuru sırasında kimlik kartı bedeli olarak 16 lira alınacak,Bir adet Biyometrik vesikalık fotoğraf getirilecek ve.kartlar tek renk olacaktır.Bu kartlarda Erkek ve Kadınlarda uygulanan renk değişikliğine son varildi.Kimlik kartını kaybeden ve yenisini almak isteyen vatandaşlardan 30 lira kart bedeli alınacaktır.10 yıllık kullanım ömrüne sahip, polikarbon dayanıklı materyalden oluşan, temaslı ve temassız cip içeren, uluslararası standartlara uygun, en gelişmiş güvenlik öğeleri barındıran kartta; Vatandaşa ait nüfus bilgileri, fotoğraf ve biyometrik veriler güvenli bir şekilde karta işlenmektedir. Kart üzerinde tahrifat yapılması, yetkisiz kişilerce kartın yeniden üretilmesi olanaksızdır. Mevcut nüfus cüzdanlarında yapılabilen ve vatandaşın mağduriyetine yol açan tahrifat fotoğraf değiştirilmesi gibi sahtecilik işlemleri kimlik kartları ile tamamen önlenecektir. Kimlik kartları ile hizmetin özelliğine göre görsel, elektronik ve biyometrik olmak üzere farklı güvenlik seviyelerinde kimlik doğrulama yapılabilecek, bu sayede farklı kurum ve kuruluşların güvenli bir şekilde kimlik doğrulamasına imkan sağlanacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları (TCKK) ile; Güvenli kimlik doğrulama yapılacaktır.
İlçemizde yen kimlik kartına il mürecaat eden Şehit Babası Nejat Köse'de duyduğu mutluluğu dile getirdi.Köse,"İnşallah Allah nasip ederde uzun yıllar bu kimlik kartını kullanırız.Vatana millete hayırlı olsun" dedi. 




 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri