KEMALOĞLU,TMO olmasaydı fındık 6-7 lira olurdu

KEMALOĞLU,TMO olmasaydı fındık 6-7 lira olurdu

KEMALOĞLU,TMO olmasaydı fındık 6-7 lira olurdu
eynesil
G.Tarihi: 29.08.2017 07:16
1919 Okunma
0

TMO olmasaydı fındık 6-7 lira olurdu 

Eynesilli olan TTMO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, TRT Haber'de canlı olarak yayınlanan Uzman Gözüyle programına konuk oldu.
Genel Müdür Kemaloğlu TRT Haber'de yayınlanan, Gülçin Üstüncan’ın sunduğu “Uzman Gözüyle” programında hububat piyasalarını değerlendirirken fındık fiyatı ile ilgili olarak da açıklamalarda bulundu.
TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, 1938 yılında kurulan Kurumun birkaç gün önce 79. yılını kutladığını ve temel görevinin hububat ürünlerinin piyasasını düzenlemek olduğunu belirtti.
TMO'nun Merkez Bankasının para piyasalarında oynadığı rolü hububat piyasalarında oynayan bir kurum olduğunu söyleyen Kemaloğlu, hububat ürünlerinin ülkemiz açısından önemine işaret ederken açıklanan 2017 buğday alım fiyatları, gümrük vergisindeki son düzenlemeler, hububat üretim miktarı gibi konularda da bilgiler verdi. 
TMO’nun fındık alımlarına da değinen Kemaloğlu, “500 bin çiftçiyi ilgilendiren fındıkta müdahale alımı yapıyor. TMO olarak 5 bin ton fındık aldık. Alımlara aktif olarak devam ediyoruz. Burada söylemekte bir sakınca yok, TMO devreye girmeseydi bugün fındık 6-7 liraydı. Biz 10 TL fiyatla girdik ve bir denge tutturduk. Karadenizli üreticilerimiz de bundan memnunlar.”dedi. Ahmet CEYLAN
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri