KIŞ LASTİĞİ CAN GÜVENLİĞİMİZDİR!

Eynesil Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erdal Bodur, şehirlerarası yollarda ve şehir içinde yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücüleri kış lastiği ve araç bakımları konusunda uyardı. Bodur, kış lastiği uygulamasının can ve mal güvenliği açısından

KIŞ LASTİĞİ CAN GÜVENLİĞİMİZDİR!
eynesil
G.Tarihi: 16.12.2016 11:53
4475 Okunma
0
Kış lastiği can güvenliğinizdir
Eynesil Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erdal Bodur, şehirlerarası yollarda ve şehir içinde yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücüleri kış lastiği ve araç bakımları konusunda uyardı. Bodur, kış lastiği uygulamasının can ve mal güvenliği açısından önemli olduğunu bildirdi.
Eynesil Şoförler Odası Başkanı Bodur yaptığı açıklamada,“Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012'de yürürlüğe giren ‘Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik’ hükümlerine göre şehirlerarası yollarda ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu uygulaması devam etmektedir.
Sürücülerin can ve mal güvenliği açısından ve ceza yememeleri için kış lastiği kullanmaya hassasiyet göstermeleri önemlidir. Ayrıca yapılan denetimlerde ticari araçlarına kış lastiği taktırmayanlara 602 lira para cezası kesileceğini de hatırlatmak isterim” dedi.
Kış mevsiminde şoförlerin uyması gereken diğer kuralları da hatırlatan Başkan Bodur, 
“Sürücülere yaklaşan kış öncesi araç bakımlarını yaptırmaları gerekmektedir.
Radyatör sistemindeki suyun donmaması için antifiriz kullanılmalıdır. Soğutma sistemini korozyona karşı korumak için yaz-kış kullanılması gereken antifriz, kışın soğutma sisteminin donmasını önler. Kış mevsimi önceden hava filtresini kontrol etmek, temizlemek veya kullanılmayacak durumdaysa değiştirmek gerekir.”  
Ahmet CEYLAN
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri