​Mustafa KURDAŞ’tan “Medya ve Medyanın Topluma Etkisi” Konferansı

​Mustafa KURDAŞ’tan “Medya ve Medyanın Topluma Etkisi” Konferansı

​Mustafa KURDAŞ’tan “Medya ve Medyanın Topluma Etkisi” Konferansı
eynesil
G.Tarihi: 03.03.2017 20:54
1255 Okunma
0
Mustafa KURDAŞ’tan “Medya ve Medyanın Topluma Etkisi” Konferansı
Giresun Üniversitesi Yeşilay Topluluğunun organize ettiği ve Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa KURDAŞ’ın sunum yaptığı “Medya ve Medyanın Topluma Etkisi” başlıklı konferanslar 24 Şubat 2017  Cuma günü, GRÜ Tirebolu İletişim Fakültesi Taner Karahasanoğlu ve Güre Yerleşkesi Şehit Ömer HALİSDEMİR Konferans Salonlarında gerçekleştirildi.
 
Hem İletişim Fakültesinde hem de merkez kampüste düzenlenen konferansların ilki saat 10:30’da Tirebolu İletişim Fakültesi Taner Karahasanoğlu Konferans Salonu’nda, ikincisi ise Güre Yerleşkesinde Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
 
Tirebolu’daki programın ardından ikinci konferans için Güre Yerleşkesine gelen Mustafa KURDAŞ, burada ilk olarak Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet COŞKUN’u ziyaret etti. Konferans için kendisine yapılan davetten dolayı teşekkür eden KURDAŞ, bu vesileyle Giresun’da/memleketinde bulunmaktan ötürü mutluluk duyduğunu ifade etti.
 
Giresun’un bir çok alanda önemli işlere imza atmış şahsiyetlere sahip olduğunu söyleyen Rektörümüz, Sayın KURDAŞ’ın da bunlardan biri olduğunu ve bu sebeple kendisini ağırlamaktan onur duyduklarını belirtti.
 
Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda saat 15:00’da düzenlenen günün ikinci konferansı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
 
Düzenlenen her iki konferansta da genel olarak medyanın toplumdaki gücü ve etkisi üzerine konuşan Sayın Mustafa KURDAŞ, toplumun yönlendirilmesinde, bir olaya veya olguya kanalize edilmesinde medyanın rolüne (25. Kare ve subliminal mesaj tekniklerine) değinerek, medya araçlarının farklı mecralarda nasıl etkin kullanıldığına örnekler verdi.
 
Toplumun bilinçaltı seviyesinde sürekli bir bombardımana maruz kaldığını, bundan dolayı kişilerin verdikleri kararlarda farkında olmasalar bile tamamen özgür irade ile hareket edemediklerini söyleyen Sayın KURDAŞ, farklı odakların bu gücü kendilerine fayda sağlayacak sosyo-ekonomik ortamları oluşturmak için kullandıklarını belirtti.
 
Konuşmasının devamında kitle iletişim araçları arasındaki farkları irdeleyen Mustafa KURDAŞ, zaman, emek ve para kaybını gibi nedenlerden dolayı gazetelerin kolay tüketilen kitle iletişim araçları olmadığını ve eskisi kadar rağbet görmediğini, radyoların ise biraz daha ucuz maliyetle faaliyet gösterebilmesine rağmen geniş kitlelere ulaşamadığını belirterek, bu alanda en avantajlı iletişim aracının her evde ve kamuya açık her işletmede bulunan televizyonlar olduğunu söyledi. Konuşmasını hazırladığı görsellerle zenginleştiren ve medyanın bir kurgu dünyası olduğunu söyleyen KURDAŞ, “Eşik bekçilerinin size takdim ettiği bir gazete neyi göstermek istiyorsa siz de onu görüyorsunuz. Medya gücünü sürekli yapılan  tekrarlardan alır, bu da kimyasal bir silahtan daha tehlikelidir  böylece toplumu bu şekilde esir alır” diyerek herkesin bu konuda dikkatli olması gerektiğini sözlerine ekledi.
 
Tirebolu İletişim Fakültesindeki programın sonunda Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İsmail Cem FERİDUNOĞLU tarafından, Şehit Ömer HALİSDEMİR Konferans Salonundaki programın sonunda da Görele UBYO Müdürü Yrd. Doç. Hayrettin KARADENİZ tarafından teşekkür belgesi takdim edilen Mustafa KURDAŞ, kendisine bu imkanı tanıyan Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet COŞKUN’a ve konferansların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri