OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ

EYNESİL HABERLERİ,OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ

OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ
eynesil
G.Tarihi: 19.03.2018 10:55
1671 Okunma
0

EYNESİL-OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşi Emine ERDOĞAN  tarafından başlatılan okuma yazma  seferberliği kapsamında Eynesil Kaymakamlığı İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde okuma yazma seferberliği başlattı.
Anayasada yer alan eğitim hakkı ve bilhassa yetişkin okuma yazma eğitimi Hayat Boyu Öğrenmenin temelini oluşturmaktadır. Temel okuma Eğitim ve Öğretim hakkından yararlanamayan ve eğitimi tamamlayamayan kişilerin, yasaların kendilerine verdiği diğer hak ve özgürlüklerden yeterince yararlanamadıkları görülmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip ERDOĞAN ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine ERDOĞAN’ın himayelerinde Okuma yazma Seferberliği başlatılmıştır. Bu amaçla ilçemiz merkez ve köylerinde yapılan alan taraması sonucu  Eynesil Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza yönelik 4 adet Okuma-Yazma I. Kademe kursu açılmış olup 55 kursiyerimizle  okuma yazma eğitimine başlanmıştır. İlçe Kaymakamımız Yılmaz KURT   ,İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Hakkı GÜVEN’inde katılımı ile okuma yazma eğitimi alan kursiyerlerimize kitap ,defter ve kalem dağıtımı yaptı. İlçe Kaymakamımız Yılmaz KURT kursiyerlerimize yönelik ; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip ERDOĞAN ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine ERDOĞAN’ın himayelerinde Okuma yazma Seferberliği başladığını bu kapsamda kurslarımızın açıldığını ,okumanın yaşı olmadığını, her yaşta okumanın olabileceğini söyledi. Kursiyerlerimizin kurslara devam etmelerinin öğrenmeleri açısından önemli olduğunu, devamsızlık yapmadan kurslara katılmaları gerektiğini belirtti. Bir müddet kursiyerlerle görüşmelerine devam eden İlçe Kaymakamımız Yılmaz KURT kursiyerlere herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu. İhtiyaçları olduğunda kendisi tarafından eksiksiz karşılanacağını söyleyerek kursiyerlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri