ÖRENLİLER HIDIRELLEZ OTÇU ŞENLİĞİNDE BULUŞTU

ÖRENLİLER MAYIS 7’Sİ HIDIRELLEZ OTÇU ŞENLİĞİNDE BULUŞTU

ÖRENLİLER HIDIRELLEZ OTÇU ŞENLİĞİNDE BULUŞTU
eynesil
2523 Okunma
1
ÖRENLİLER MAYIS 7’Sİ HIDIRELLEZ OTÇU ŞENLİĞİNDE BULUŞTU
Giresun Eynesil Ören Beldesi Kalkındırma Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Mayıs 7 sinde Hıdırellez Bayramında düzenlemiş olduğu Geleneksel Piknik Otçu ve Anneler Günü etkinliğinde İstanbul Kurtköy Viaport yanı Yenişehir Mesire Alanında bir araya geldi.
Bir gün önce geceden başlayan hazırlıkların ardından 400 kişinin üzerinde katılımın olduğu piknikte çok sayıda il dışından gelenler oldu.Ailelerin birlikte ormanda yaptıkları Sabah kahvaltılarının ardından Saat 11:00 de Ramazan ARSLAN’ın sunuculuğunu yaptığı Piknik programı Başkan Metin ÖZARSLAN’ın açılış konuşmasıyla birlikte start aldı.
Programda plaket takdiminde Spor alanında Selman BALCI’ya plaketini Eynesil Kemaliye Dernek Başkanı Sn.Hasan CIVAK verirken Müzik Kültür alanında Davulda Ali Kemal AKTAŞ’a plaketini Ören Beldesi Dernek Başkanı Sn.Çavuş Metin ÖZARSLAN takdim etti.
Her yıl düzenlenen Geleneksel Otçu gösterisi Davul Zurna eşliğinde coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.
14 Mayıs Anneler Günü etkinliği dıolayısıyla her yıl seçilen Yılın annesini Başkan Çavuş Metin ÖZARSLAN yaptığı konuşmada açıkladı.
Saygıdeğer Hemşerilerim,
“Bildiğiniz gibi Derneğimiz Anneler Gününe ve 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe ayrı bir önem vererek bu günün anlamına uygun en iyi şekilde programlar yapmaya çalışıyoruz.Ülkemiz çok zor tarihi bir süreçten geçti ve geçiyor.Bu zor zamanların en büyük çilesini ve sıkıntısını baskısını yine herzaman olduğu gibi kadınlarımız yaşamıştır...yaşamaktadır.
Kurtuluş savaşındaki kadınlarımız Kara Fatma,Şerife bacı,Nene Hatun ve diğerleri hepsi birer kahramandılar" diyen Başkan ÖZARSLAN,”Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kadınlarımıza tanıdığı statü ve kazınımlar ortaçağ düşüncelerini bertaraf ederek, kadınımızı evrensel değerlerle buluşturup modern bir toplum hayatını insanlarımıza yaşam biçimi olarak sunmuştur.Kadının ve emeğin gücü birleştiğinde bu yaşam alanlarından asla taviz verilmeyeceği bir gerçektir.Bu yüzdendir ki her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe kardeşliğe sevgiye ihtiyacımız vardır.
Sizlerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlarımızla ilgili söylediği bir kaç yazıyı paylaşmak istiyorum.
-Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.
-Kadının en büyük vazifesi analıktır! İlk terbiye verilen yerin ana kucağı olduğu düşünülürse, bu vazifenin ehemmiyeti layıkiyle anlaşılır.
-Dünyada hiç bir milletin kadını “Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu Kadını kadar emek verdim,” diyemez!
-Bizim toplumumuz için ilim ve fen lazım ise, bunları aynı derecede hem erkek hem de kadınlarımızın iktisap etmesi lazımdır.
-Dünyada her şey kadının eseridir.....
Burdan bir kez daha Mustafa Kemal Atatürkü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.
Derneğimiz yönetim kurulu 2017 yılının annesini güzel köyümüz Ören Beldemiz Kıran mahalleden Ayşe YILIK annemizi adaylar arasından seçmiştir. Kendilerine teşekkür ediyor, Saygılarımızı sunuyoruz.Yönetim Kurulum adına Bütün annelerin ANNELER GÜNÜNÜ KUTLAR,Hepinize iyi eğlenceler diliyor, Sevgi ve Saygılarımı sunuyorum.”dedi
Yılın annesinin plaket takdimini pikniğin en yaşlı annesi olan Halçavuşu kızı Fadime KÜÇÜKER takdim etti.Piknik alanında bütün annelere kırmızı gül dağıtıldı.
Kemençe de Emre SARICI ve Alihan BAL ‘ın horon kaydaları ile coşan Örenliler Sazda TRT sanatçısı Safa UZUN ile mest oldular.Ayrıca Uğur URGANCI’ının sazına eşlik eden Salif YANIK da etkinliğe renk kattılar.
Çocuklara palyaço gösterileri bütün gün boyunca devam etti.
Piknikte hazır yanan mangalların yanında Et Döner Standı ve Kadın Kollarının büyük emekleri sonucunda hazırladıkları yöresel yemekler ( Sırgan,Kiraz turşusu,fasulye turşusu ve kızartması,dible,bezelye kızartması,Lahana sarması,tatlılardan burmalı ve kadayıf çeşitleri) yer aldı.Akşam saat 18:00 de yapılan program etkinliği son buldu.
Ören derneğimzin düzenlemiş olduğu piknik günümüze katılan ve katılmak isteyipde çeşitli nedenlerle gelemeyen, emeği geçen bütün hemşerilerimize teşekkür ederiz.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri