TÜKETİCİLERİMİZ YABANCI ET ALARAK DAMAK TADINI BOZMAZ

TÜKETİCİLERİMİZ YABANCI ET ALARAK DAMAK TADINI BOZMAZ

TÜKETİCİLERİMİZ YABANCI ET ALARAK DAMAK TADINI BOZMAZ
eynesil
G.Tarihi: 14.11.2017 11:09
2070 Okunma
0
TÜKETİCİLERİMİZ YABANCI ET ALARAK DAMAK TADINI BOZMAZ
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürlüğü aracılığıyla marketlere ucuz fiyattan et satışı yapacağını açıklamasından sonra BİM de A101 de et satışı başlatılırken, kasaplar uygulamaya tepki gösterdiler. 
Eynesil’de kasaplık yapan Ahmet Ergin yurt dışından et getirmenin çözüm olmadığını belirterek,”Bu yanlış bir politikadır. Hükümetin dışarıdan et getirip satması yerine yem fiyatlarını düşürsün. 1 kilo ette 3 lira KDV var, onu kaldırsın. Hayvan besicilerinin giderleri pahallı olduğu için bizde kesilecek olan hayvanları yüksek fiyatlardan almak durumundayız. Besicilerin ve kasapların korunması adına uygulamalar yapılması gerekirken yanlış yönde kararlar hayata geçiriliyor” dedi. 
Özellikle Karadeniz Bölgesindeki kasapların yerli hayvan eti sattıklarını ve bununda tüketiciler tarafından bilindiğini söyleyen Ahmet Ergin,”Bizim müşterilerimiz bizleri çok iyi tanıyor. Ne eti sattığımızı da çok iyi biliyor. Zaten tüketicilerimizin başka et alarak damak tadını bozmaz. Kaldı ki Et ve Süt Kurumunun sattığı fiyatla bizim fiyatlarımız arasında çok büyük fark da yok. Tarım ve Hayvancılıkta milli politikalar hayata geçirilmesi durumunda bir çözüme varılır. İthal et satmak asla kalıcı bir politika değildir” dedi. Ahmet CEYLAN
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri