“AÇIK KAPI MİLLETİN KAPISI” HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR

“AÇIK KAPI MİLLETİN KAPISI” HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR

“AÇIK KAPI MİLLETİN KAPISI” HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR
Giresun
932 Okunma
0
“AÇIK KAPI MİLLETİN KAPISI” HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR
 
İçişleri Bakanlığımızın vatandaş odaklı hizmetlerinden biri olan “Açık Kapı Milletin Kapısı” uygulaması Giresun Valiliği Hizmet Binası giriş katında vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.
 
Acık Kapı; vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulmuştur.
 
Elektronik olarak ya da valilik ve kaymakamlıklarda bulunan “Açık Kapı” birimlerine yazılı olarak taleplerinizi iletebilirsiniz. Yapılan başvuruların süreç ve sonuç bilgileri kısa mesaj ile tarafınıza bildirilecektir.
 
Bu uygulama ile vatandaşlar tarafından yapılan bütün talep ve şikâyetlerin,  “Açık Kapı Milletin Kapısı” uygulaması yazılım sistemindeki havuzda toplanarak elektronik yazılım alt yapısı ile kurumlarda belirlenen irtibat görevlilerine iletilmektedir.
 
Kurum görevlileri ve birim sorumluları tarafından alınan başvurular, sisteme kayıt tarihinden itibaren hiç bekletilmeden, en geç 7 gün içinde cevaplandırılmaktadır.
 
Verilen cevaplar, başvuruların okunabileceği bir link ile birlikte cep mesaj (SMS) olarak vatandaşa bildirilmektedir. Başvuran kişiler, isterlerse Açık Kapıdaki görevli personelimizden de başvurularının süreci ile ilgili bilgi alabilmektedir.
 
Giresun Valiliği’nde “Açık Kapı Milletin Kapısı” 13 Nisan 2018 Cuma günü itibariyle Giresun Valiliği Hizmet Binası A Blok Girişinde fiilen uygulamaya geçirildi.
 
Giresun Valiliği’ndeki “Açık Kapı Milletin Kapısı” uygulamasında 5 personel görevlendirilmiş olup, bu personeller başvuruda bulunan vatandaşların taleplerini alarak konusuna göre ilgili birimlere iletecek, sorunun çözümünün takibini yapacak ve koordinasyonu sağlayacaktır.
 
Vatandaşlar Açık Kapı uygulamasına;
 
        - Yüz yüze Açık Kapı personeli aracılığı ile,
 
        - İnternetten https://www.acikkapi.gov.tr adresi üzerinden,
 
        - Mobil cihazlar (Akıllı telefonlar vb.yüklenecek uygulama) üzerinden,
 
Başvuru yapılabilecekler, başvurunun alındığına dair kısa mesaj (SMS) ile başvuru sahibine bilgilendirme yapılacak olup, verilecek olan sorgulama numarası ile başvuruların takibi yapılabilecektir.
 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri