Ayda 64 Vatandaşımız Başvuruda Bulundu

“Açık Kapı, Milletin Kapısı”na Bir Buçuk Ayda 64 Vatandaşımız Başvuruda Bulundu

Ayda 64 Vatandaşımız Başvuruda Bulundu
Giresun
1373 Okunma
0
çişleri Bakanlığımızın vatandaş odaklı hizmetlerinden biri olan “Açık Kapı Milletin Kapısı” uygulamasına ilimizde, açıldığı günden bugüne kadar geçen yaklaşık bir buçuk ay içerisinde 64 vatandaşımız başvuruda bulundu.
 
 
13 Nisan 2018 Cuma günü Giresun Valiliği Hizmet Binası A Blok Girişinde hizmet vermeye başlayan “Açık Kapı Milletin Kapısı”  uygulamasına başvuran 64 vatandaşlarımızın ilettiği talep ve şikâyetlerden 21’i olumlu cevaplanırken, 8’i olumsuz, 24’ü de kısmen olumlu cevaplandı.
 
 
“Açık Kapı, Milletin Kapısı” uygulamasına başvuran vatandaşlarımızın toplam 64 başvurusundan, 13 başvuru Belediyelere, 8 başvuru Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, 7 başvuru Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne, 6 başvuru İl Özel İdaresine ve ayrı ayrı 4’er başvuru İl Sağlık Müdürlüğüne, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, 3’er başvuru İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, PTT Baş Müdürlüğüne ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, 2’şer başvuru İl Jandarma Komutanlığına, Askerlik Şubesine, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, 1’er başvuru da Mülki İdare Amirine, Orman Bölge Müdürlüğüne, Ticaret İl Müdürlüğüne, Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğüne, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğüne, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne ve diğerlerine yönlendirildi.  
 
 
Vatandaşlarımızın ilettiği bütün talep ve şikâyetler,  “Açık Kapı Milletin Kapısı” uygulaması yazılım sistemindeki havuzda toplanarak elektronik yazılım alt yapısı ile kurumlarda belirlenen irtibat görevlilerine iletiliyor. Kurum görevlileri ve birim sorumluları tarafından alınan başvurular, sisteme kayıt tarihinden itibaren hiç bekletilmeden, en geç 7 gün içinde cevaplandırılırken, verilen cevaplar ayrıca, başvuruların okunabileceği bir link ile birlikte cep mesaj (SMS) olarak da vatandaşa bildiriliyor. Başvuran vatandaşlarımız isterlerse, Açık Kapıdaki görevli personellerden başvurularının süreci ile ilgili bilgi alabiliyor.
 
13 Nisan Cuma günü itibariyle Giresun Valiliği Hizmet Binası A Blok Girişinde hizmet veren ve 5 personelin görev yaptığı “Açık Kapı Milletin Kapısı” uygulamasına vatandaşlarımız;
 
        - Yüz yüze Açık Kapı personeli aracılığı ile,
 
        - İnternetten https://www.acikkapi.gov.tr adresi üzerinden,
 
        - Mobil cihazlar (Akıllı telefonlar vb.) üzerinden,
 
başvuru yapabilir. Başvurunun akabinde başvuru alındığına dair kısa mesaj (SMS) ile başvuru sahibine bilgilendirme yapılırken, 7 gün gibi çok kısa bir sürede başvurular sonuçlandırıldığı Açık Kapı uygulamasında, isterse vatandaşlarımız sistem üzerinden verilecek olan sorgulama numarası ile de başvuruların takibini yapılabilirler.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri