BAŞKAN YILANCI,"HAYVAN BARINAĞININ PROJESİ ONAYLANDI"

ŞEBİNKARAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN YILANCI

BAŞKAN YILANCI,"HAYVAN BARINAĞININ PROJESİ ONAYLANDI"
Giresun
G.Tarihi: 13.12.2016 01:38
1587 Okunma
0
Giresun-Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Şebinkarahisar'da bulunan hayvan barınağı, sokak hayvanları ve yeni yapılacak hayvan barınağı ile ilgili basın açıklaması yayımladı.
 
Belediye Başkanı Şahin Yılancı'nın Basın açıklaması,
 
"Birkaç gündür gerek sosyal medya gerek yazılı ve sözlü medyada tarafıma ve kurumuma kasıtlı olarak düzenlenen karalama kampanyasını üzülerek takip etmekteyim. Belediye olarak bölgesinde ‘’kendi kaynak ve imkanlarıyla’’ hayvan barınağı yapan tek belediye olduk. Bu barınak için özel personeller görevlendirerek lokantalardan günlük yemek toplama işlemi yapılarak bu geçici barınakta beslemeler yaptık. Fakat şartların ve koşulların uygun olmadığı gerekçesiyle "sözde hayvan severlerin" yoğun şikayeti üzerine Giresun Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından bu geçici barınağımız mühürlenmiştir. Mühürlenen bu yerde ise şartların uygun olmadığını iddia eden sözde hayvan severler hayvan bakımı yapmaya devam etmişlerdir.
 
Bizler göreve geldiğimiz günden bu yana doğal hayatı korumak düsturuyla hayvan sevgisini yalnızca sokaklarda gezen köpek ve kediler olarak görmeden yabani hayvanlar dahil olmak üzere özellikle soğuk kış günlerinde doğaya yem bırakarak rutin olarak besleme yaptığımızı belgeleriyle birlikte basın açıklamamızın ekinde yer alan görsellerde görmeniz mümkündür.
 
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’yle bir süredir süren görüşmelerimiz neticesinde Hayvan Barınağı Projemiz 25.11.2016 tarihiyle onaylanmış ve bu hafta içerinde ihale ilanına çıkması planlanmıştır. Hayvan Barınağı Projesi ile ilçemizde usulüne uygun olarak toplanacak sahipsiz hayvanların aşılanması, kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesi doğrultusunda çalışmalar yapılabileceği gibi projemizin hayata geçmesiyle birlikte, sokak hayvanlarının kent sakinlerini rahatsız etmesi önlenebilecek, hayvanlar aracılığıyla yayılabilecek hastalıkların önüne geçilebilecek, sokak hayvanlarının daha sağlıklı koşullarda yaşaması sağlanacak ve hastalıklar nedeniyle ölümleri önlenecektir.
 
Diğer bir önemli husus ise av mevsiminin ve yayla mevsiminin bitişiyle birlikte vatandaşlarımızın köpeklerini doğaya bırakmasıyla ilçemizde başıboş gezen hayvan sayısı artmakta dolayısıyla bakım ve kontrol altına alınmaları güçleşmektedir. Bu anlamda da vatandaşlarımızdan bakımını sağlayamayacağı bir hayvanı sahiplenmemesi konusunda duyarlı davranmalarını önemle rica ediyorum.
 
Hal böyle iken; Belediyemizin ilgili birim ve yetkili kişilerinden bilgi alınmaksızın, tarafım ve kurumumu "kasıtlı olarak" yıpratmaya çalışmak, tek taraflı olarak sosyal medya ve bir takım mecralarda art niyetli kişi veya kişilerce Belediyemizin hizmetlerini görmezden gelerek kimi zaman gerçek dışı görüntülerle kamuoyu oluşturulmaya çalışılması, vicdan ve izan dışıdır. Bugünlerde gündeme taşınan bu suçlamaları art niyetli düşüncenin bir ürünü olarak değerlendiriyor, hayvanları koruma adına olan gayretlerimizi halkımızın takdirine bırakıyoruz. Kamuoyuna Saygıyla Duyururuz."
 
Şahin YILANCI
Şebinkarahisar Belediye Başkanı
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri