BELEDİYE SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKIYOR

Şebinkarahisar Belediyesi, kış aylarının gelmesi, kar ve dondurucu soğukların başlamasıyla birlikte "Sokak Hayvanları"nı kontrol altına alıp, telef olmalarının önüne geçebilmek için, yeni barınak yapılıncaya kadar acil önlemler alıp, barınma ve yiyecek ih

BELEDİYE SOKAK  HAYVANLARINA SAHİP ÇIKIYOR
Giresun
G.Tarihi: 21.12.2016 10:26
4556 Okunma
0
Kış aylarının gelmesiyle birlikte sokak hayvanları için tedbir alan belediyeler, ağır şartlarda yaşam savaşı veren hayvanlara yönelik acil önlemler alarak, yemek ve barınma ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.
 

Şebinkarahisar Belediyesine ait hayvan barınağının şikayetler üzerine Giresun Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından mühürlenerek geçici olarak kapatılması, sorunları da beraberinde getirdi.  İlçede yaşayanları yakından ilgilendiren "Sokak hayvanları" sorunu kış aylarının başlamasıyla birlikte bir kat daha arttı.  
 
Şebinkarahisar Belediyesi, kış aylarının gelmesi, kar ve dondurucu soğukların başlamasıyla birlikte "Sokak Hayvanları"nı kontrol altına alıp, telef olmalarının önüne geçebilmek için, yeni barınak yapılıncaya kadar acil önlemler alıp, barınma ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılamaya çalışılıyor.
 
Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili yaptığı açıklamasında "şartların ve koşulların uygun olmadığı gerekçesiyle yoğun şikayetler üzerine, Giresun Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından geçici barınağımız mühürlenmiştir." diyerek, sokak hayvanlarının açıkta kaldığını hatırlatan Başkan Yılancı, belediye olarak sokak hayvanlarının yeni barınak yapılıncaya kadar, olumsuz şartların olmasına rağmen yemek ve barınma ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ifade etmişti.
 
Şebinkarahisar belediyesi ekipleri tarafından, sokak hayvanları için acil önlemler kapsamında barınma ve yiyecek ihtiyaçları karşılanmaya çalışılışırken, belirlenen bölgelere yemek kapları konulup bu alanlar rutin olarak kontrol ediliyor. İlçedeki sokak hayvanlarının kış şartlarından etkilenmemesi için ekiplerin sürekli görev başında olacakları da ifade edildi.
 
Hüseyin Şenel Odacı
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri