Buzağı Sağlığının Korunması Projesi Eğitimleri

GİRESUN HABERLERİ,GİRESUN,GİRESUN HABER,GİRESUNGAZETE,GİRESUNVALİLİĞİ,GİRESUNTARIM,GİRESUNMÜFTÜLÜĞÜ,GİRESUNBELEDİYESİ,GİRESUN,GÖRELE,BULANCAK,GÖRELE,ALUCRA,ŞEBİNKARAHİSAR,DERELİ,KEŞAP,ESPİYE,EYNESİL,ÇAVUŞLUHABER,GÖRELEHABEER

Buzağı Sağlığının Korunması Projesi Eğitimleri
Giresun
G.Tarihi: 04.03.2018 08:54
1887 Okunma
0

Buzağı Sağlığının Korunması Projesi Eğitimleri Başladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından 2018 yılının Buzağı Kayıplarının Önlenmesi Yılı olarak ilan edilmesi üzerine; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce hazırlanan ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi  (DOKAP) Başkanlığınca finanse edilen ‘Giresun İlinde Yeni Doğan Buzağılarda Sağlığın Korunması Projesi’ kapsamında  İlçe Müdürlüklerimizde görev yapan veteriner sağlık personellerine yönelik olarak eğiticilerin eğitimi toplantısı düzenlendi.
Toplantıya İl Müdür Yardımcısı, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü, İlçe Müdürleri ve veteriner sağlık personelleri katıldı.
Toplantıda; Bakanlığımız tarafından düzenlenen buzağı kayıplarının önlenmesi konulu eğiticilerin eğitimi toplantısına katılan konu uzmanı personellerimizce buzağı ölümlerinin sebepleri ve buzağı ölümlerini önlemeye yönelik alınması gereken tedbirler hakkında sunumlar yapılmıştır. Ayrıca ‘Yeni Doğan Buzağılarda Sağlığın Korunması Projesi’ kapsamında tedarik sürecinde olan 10 bin adet septisemi serumunun, Şebinkarahisar, Alucra, Dereli ve Bulancak ilçelerine dağıtımıyla ilgili planlama yapıldı.
Toplantı sonunda yapılan değerlendirme neticesinde, eğitime katılan tüm veteriner sağlık personellerinin ilçelerinde buzağı sağlığının korunması konusunda yetiştiricilere yönelik birebir eğitim çalışmalarına yoğun şekilde devam etmeleri talimatı verildi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri