CAMİLER GENÇ CEMAATİNİ BEKLİYOR

giresun müftülüğü

CAMİLER GENÇ CEMAATİNİ BEKLİYOR
Giresun
G.Tarihi: 24.03.2016 16:33
1405 Okunma
0
Giresun Müftüsü Muhittin Oral,  camilerde genç cemaatin önemine değinerek gençlere yönelik bütün Cami görevlilerinin çalışma yapması gerektiğini belirtti.

Giresun Müftüsü Muhittin Oral,  Giresun Müftülüğü 2016 yılı eylem planı kapsamında her camide bir gençlik grubu kurulması gerektiğini ve Giresun’da bu konuda projeleri hayata geçirmek istediklerini belirtti.

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral başkanlığında İl Müftülüğü konferans salonunda 2016 yılı Mart ayı mutat toplantısı Pazartesi günü yapıldı.

Toplantıya Müftü Yardımcıları Aydın İşbakan, Hacı Kahraman, Personel Şube Müdürü Bilal Canan, İmam – Hatipler ve Müezzin Kayyımlar katıldı.

Toplantıda İl Müftüsü Muhittin Oral 19-21 Şubat 2016 tarihleri arasında Van’ da gerçekleştirilen 32. İl Müftüleri istişare toplantısında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in sunumunu personelle paylaştı.

Sunumda gençlerle ilgili olarak şunlara yer verildi, “Bugün Müslüman toplumlar tarihin en zor süreçlerinin birinden geçmekte, coğrafyamızda büyük acılar ve trajediler yaşanmaktadır. Müslüman coğrafyası, tarihinde hiç görmediği kadar toplumsal gerilim ve çatışmalarla derin bir ayrışmaya ve parçalanmaya sürüklenmek istenmektedir. Ne yazık ki tarih boyunca İslâm  medeniyetinin sembolü olmuş ana şehirlerinde terör ve vahşet şebekeleri türetilmekte ve bunlar marifetiyle hunharca cinayetler işlenmektedir. Aynı zamanda bu terör ve vahşet şebekeleri, işlediği cinayetleri kitle iletişim araçları yoluyla tüm dünyaya servis etmekte, böylece küresel İslamofobi endüstrisi beslenmektedir.

Özellikle gençlerin, inandırılarak ve kandırılarak dinî referanslı terör örgütlerinin ağına düşürülmesinde savruk ve çarpık din anlayışlarının etkisi kadar, 40 yıllık çatışmaların getirdiği psikososyal ortamın, ayrıca yaşanmakta olan siyasî ve iktisadî adaletsizliklerin, ayrımcılık ve ötekileştirmenin payı asla göz ardı edilmemelidir.

Aile ve dinî rehberlik büroları, sadece fıkhî soruları cevaplayan yerler değildir. Bunların, aileye yönelik dinî bilgiler vermesi, aile içi şiddet ve çeşitli sorunlara yönelik çözümler üretmesi, bu çerçevede sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlemesi; ayrıca mülteci ve terör mağduru ailelere yönelik faaliyetleri artırması, bu doğrultuda kadın, genç ve çocuklara yönelik destek çalışmaları plânlanması tabiî işlevidir.”

İl Müftüsü Oral; Kısa bir süre önce vefat eden ilimiz kanaat önderlerinden Tahsin Beyaz Hoca Efendi’nin hayatından kesitler sundu.

Ayrıca toplantıda Personele Milli Güvenlik hakkındaki Başbakanlık genelgesi, 2016 Yılı Kutlu Doğum Haftası ve diğer idari konularla ilgili bilgilendirilmelerde bulunuldu.

Toplantının devamında Giresun Ticaret İl Müdür Vekili Ali Yıldırım tarafından Tüketici Haklarıyla ilgili personele bilgi verildi.

Toplantının sonunda 41 sene 3 ay Diyanet İşleri Başkanlığında çeşitli pozisyonlarda görev yapan ve kısa bir süre sonra emekliye ayrılacak olan İl Müftü Yardımcısı Aydın İşbakan personelle vedalaştı.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri