EĞRİBEL TÜNELİ KUZEYİ GÜNEYE BAĞLAYACAK

​Eğribel Tüneli Kuzeyi Güneye Bağlayacak

EĞRİBEL TÜNELİ KUZEYİ GÜNEYE BAĞLAYACAK
Giresun
G.Tarihi: 10.09.2016 11:24
2518 Okunma
0
Eğribel Tüneli Kuzeyi Güneye Bağlayacak

Başbakan Yardımcısı Sayın Canikli 'nin 25 Nisan 2015 tarihinde Çamağzı mevkisinde  Gümrük ve Ticaret Bakanı iken  Nurettin Canikli ve beraberindeki heyetle temel atma töreni yapılan  tünelin çalışmaları hızla devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre; Asarcık mevkisinde ilk olarak başlayan  tünel çalışmalarında 2 tüp açılan tünelin sağ tüp çalışmalarının 2098 metre, sol tüp 2120 metreye ulaştığı ,Çamağzı mevkisinde ise 2.5 aylık çalışmaların sonucunda beton püskürtmeden sonra  portal çalışmalarının başladığı,  tünel kazı işlemlerinin ise yaklaşık 2 ay sonra başlayacağı belirtilirken;

Hedefe 2017 yılı sonunda  toplam 5 bin 950 metrelik  çift tüp tünel çalışmalarıyla son bulacağı belirtildi.

Tünelin açılmasıyla birlikte kuzeyi güneye bağlayan uluslararası taşımacılıkta büyük ekonomik katkı sağlayacak.

Bağlantı yolu nereler?

Bununla birlikte  Giresun Suşehri arası 146 km lik  yol çalışmalarında 5 bin metre messafeli Pınarlar Tünelinin projesi bitirilip  ihale aşamasında olduğu, Dereli Pınarlar Tüneli arasındaki bağlantı yollarında  etüt çalışmalarının devam ettiği ve hemen akla gelen ne kadar sürer???  sorusunda ise bu sürenin ihaleyi alan yüklenici firmanın belirleyeceği bilgi olarak aktarıldı.

Yapımı tamamlanmış Sivas Geminbeli tünelinden  -  Pınarlar tüneline kadar devam eden İç Anadolu Bağlantı yolu ile  kuzeyi güneye bağlayan ve uluslararası taşımacılıkta Şebinkarahisar'ıda içine alarak katkı sağlayacak bağlantı yolları için çalışmaların devam ettiği edindiğimiz bilgiler arasında yer aldı.

Şebin Medya: Gülsen Akyol Mutlu
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri