FINDIK TALAŞINDAN DOĞAL GÜBRE...

FINDIK TALAŞINDAN DOĞAL GÜBRE...

FINDIK TALAŞINDAN DOĞAL GÜBRE...
Giresun
G.Tarihi: 31.08.2017 12:21
6862 Okunma
0
FINDIK TALAŞINDAN DOĞAL GÜBRE...
Giresun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Angın, fındık dış kabuğunun kompost yapılmak suretiyle bahçelerde doğal gübre olarak kullanılabileceğini bildirdi...
Giresun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Angın, fındık dış kabuğunun kompost yapılarak, bahçelerde doğal gübre olarak uygulanabileceğini bildirdi.
Hasat edilen fındıklardan patozlama işlemi sonrasında dış kabuk çıktığını belirten Angın, can ve mal güvenliği açısından araç yollarında fındık kabuklarının yığın halinde bırakılmaması gerektiğini ifade ederek, patoz işlemi sonrası uygun yerlere nakledilmesini önerdi.
Fındık dış kabuklarının risk taşıdığını ve çevre kirliliği açısından yakılmaması gerektiğini de kaydeden Angın, konuya ilişkin olarak şu açıklamaları yaptı: “Fındık duş kabuğu, olgunlaşmadan gübre amaçlı fındık bahçelerinde kullanılmamalıdır. Çünkü, bu durum külleme hastalığı etmenine kışlama ortamı oluşturmakta, ayrıca aflatoksin oluşumunu da arttırmaktadır. Değerli bir organik madde kaynağı olan dış fındık kabuğu kompost yapılarak, fındık ve sebze bahçelerinde doğal gübre olarak kullanılabilir.”
Bahçelerin uygun yerlerinde dış kabukların bir araya getirilerek ıslatılmasını, kat kat sönmemiş kireç ilave edilmek suretiyle de en az 6 ay olgunlaşmasının ve pişmesinin sağlanması gerektiğini de söyleyen Angın, bu şekilde bulaşıcı hastalık etmeni olan mikro organizmaların yok olacağını aktardı.Mahmut Bora
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri