FINDIK YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU

FINDIK YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU

FINDIK YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU
Giresun
G.Tarihi: 10.04.2016 00:23
1990 Okunma
0
Giresun-Güce'de fındık yetiştiriciliği kursu açıldı
Güce'de Halk Eğitim Merkezi (HEM) ve İş-Kur aracılığıyla fındık yetiştiriciliği kursu açıldı.
Güce ilçesine bağlı Düzçukur ve Boncukçukur köylerinde açılan fındık yetiştiriciliği kurslarına katılan 30'u erkek 20'si bayan toplam 50 kursiyere, ziraat mühendisleri tarafından eğitim veriliyor. Güce HEM Müdürü İbrahim Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının çiftçilikle uğraşan ve geçimini fındıkla sağlayan üreticileri bilgilendirerek amaçlarının ürünü daha verimli hale getirebilmek olduğunu belirtti. Demir ayrıca, "Tarımda son teknolojiyi kullanmalarını, fındık için ilaçların neler ve ne kadar olacağını öğretebilmektir. İlçede böyle kursları yaygınlaştırarak önümüzdeki günlerde Sarıyar, İlit, Fırınlı, Yukarıboynuyoğun ve Fındıklı köylerinde de fındık yetiştiriciliği kursları açmayı düşünüyoruz." dedi.
Kursta eğitim veren Ziraat Mühendisi Nazmi Arslan da, kursiyerlere uygulamalı ve teorik olarak, bahçe tesisi, sulama, ilaçlama, gübreleme, budama, hasat ve harman işleriyle ilgili bilgiler verdiklerini ifade etti.
Hayri BAHADIR
 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri