Gaziler Günü Törenlerle Kutlandı

Atatürk’ün Giresun’a Gelişinin 93. Yıl Dönümü ve Gaziler Günü Törenlerle Kutlandı

Gaziler Günü Törenlerle Kutlandı
Giresun
G.Tarihi: 24.09.2017 08:26
1094 Okunma
0
Valimiz Harun Sarıfakıoğulları, Gaziler Günü ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimize gelişinin 93. yıl dönümü kutlama törenine katıldı.
 
Gaziler Günü ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimize gelişinin 93. yıl dönümü töreni; Valilik, Belediye Başkanlığı ve Giresun Harp Malulü ve Gaziler Derneği’nin saat 10.00’da Atatürk Meydanındaki (Atapark) Atatürk Anıtı’na çelenkleri sunması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.Atatürk Meydanındaki törende günün anlam ve önemini belirten  konuşmaların ardından Liman Sahasına geçildi.
 
Liman sahasındaki törene, Atatürk’ün Giresun’a gelişinin temsili canlandırılmasıyla devam edildi.  Törende konuşan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Giresun’a Gelişinin 93. Yıldönümünü ve Gaziler Gününü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
 
Konuşmanın ardından Atatürk’ün denizden Giresun’a gelişini canlandıran Türk Bayrağı bir tekne ile limana intikal eden 2 gazi tarafından Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları’na teslim edildi.  Vali Sarıfakıoğulları’da gazilerden aldığı Türk Bayrağı’nı izcilere teslim etti.
 
Liman sahasındaki tören, yürüyüş kortejinin Millet Bahçesine hareket etmesiyle sona erdi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri