​Genç Çiftçiler Üretmeye Devam Ediyor…

​Genç Çiftçiler Üretmeye Devam Ediyor…

​Genç Çiftçiler Üretmeye Devam Ediyor…
Giresun
G.Tarihi: 10.01.2019 17:10
1129 Okunma
0


Genç Çiftçiler Üretmeye Devam Ediyor…

 
Giresun ilinde yürütülen “Genç Çiftçi Projesi” çalışmaları konusunda İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın şu bilgileri vermiştir:
“Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak amacıyla; Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Genç Çiftçi Projeleri 3 yıldır başarıyla devam etmektedir.
Giresun ilimize 2018 yılında Bakanlığımızca 248 Genç Çiftçi Projesi için 7 milyon 440 bin lira ödenek tahsis edilmiştir. Bu hibe desteği kullanılarak, ilimiz genelinde hayvancılık projeleri kapsamında; 125 yetiştiriciye toplam 625 baş damızlık düve, 65 yetiştiriciye toplam  2 bin 210 baş koyun ve 12 yetiştiriciye toplam 60 baş manda dağıtımı gerçekleştirilmiştir. 33 arıcılık projesi ile 3 ana arı ve polen yetiştiriciliği projesi desteklenmiştir. Bitkisel üretim projeleri kapsamında ise 1 adet kapama meyve bahçesi, 4 adet mantarcılık, 1 adet çok yıllık yem bitkisi, 2 adet örtü altı tesisi ve  2 adet çilek üretim tesisi projesi desteklenmiştir.
Projelerin uygulandığı bu işletmeler ve tesisler İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz teknik ekipleri tarafından düzenli olarak ziyaret  edilmekte, faaliyet ve teknik yönlerden kontrol edilmektedir ” dedi.
 
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri