GİRESUN ASANSÖR SEKTÖRÜNDE İDDİALI

GİRESUN ASANSÖR SEKTÖRÜNDE İDDİALI

GİRESUN ASANSÖR SEKTÖRÜNDE İDDİALI
Giresun
G.Tarihi: 10.03.2018 10:14
1775 Okunma
0
Giresun’da asansör imalat sektörü ivme kazandı. 
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Giresun Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda asansör bölümü açılmasına yönelik talep toplantısı gerçekleştirildi. Giresun Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim görevlilerinin de katıldığı toplantıya Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Meclis Başkanı Fikret Günaydın,Makine Mühendisleri Odası Temsilcisi Muammer Usta ile ilimizde faaliyet gösteren asansör imalatı ve montajı yapan firma temsilcileri iştirak etti.
Toplantının açılışında konuşan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu;” Giresun’da asansör imalatı yapan 7 firmamız ve montaj yapan ise 15’e yakın firmamızın bulunması sektörün önemini ortaya çıkartmaktadır. Giresun ülke genelinde asansör söktürün de söz sahibi olmasının yanında en önemli sorunlarından biri nitelikli personel açığı ve kümelenme sıkıntısıdır.Bu sorunlara çözüm öncelik üniversitelerimizin makine bölümlerinde asansör imalatı ve montajına dönük alanların açılmasıdır.
Giresun Üniversitesi öğretim görevlileri YÖK’e sunacakları asansör bölüm talebi için sektör temsilcilerinin ve Odamızın görüşlerini almak için toplanmış bulunmaktayız. Bu işe vesile olunmasının temelinde Giresun Makine mühendisleri Odası Temsilcisi Muammer Usta beyin ikili temasları vesile olmuştur.Kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum.”dedi.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Aysun Türkmen; Okulumuzda Makina ve Metal Teknolojileri ile Elektronik ve Otomasyon Bölümlerimiz mevcuttur. Bu bölümlerde ki ders içeriklerini 3+1 eğitim sistemine göre tekrar düzenleyerek, asansör teknikerlerine uygun ders içerikleriyle sizlerin isteğine cevap verebilecek şekilde hazırlayabileceğimiz gibi Elektromekanik taşıyıcılar Bölümünü de Üniversitemizin Senatosuna sunabiliriz, sizden isteğimiz öğrencilerimize staj görebilecekleri ve iş bulabilecekleri imkanlar sağlamanız, dedi.
Giresun Makine Mühendisleri Odası Temsilcisi Muammer Usta; asansör imalatı ve montajında nitelikli personel yetiştirilmesi yönünde talepler üzerine bu yola çıktıklarını, bu talebin sadece Giresun’un olmadığını,bölgenin yoğun bir sürecin içine girdiğine vurgu yaptı.
Usta;”Türkiye asansör periyodik bakımında önemli aşama kaydetti.Giresun asansör parçası imalatı ve montajında bölgede lider il konumundadır.Bu avantajın sürdürebilir olması için nitelikli personele ihtiyacımız var.Dolayısıyla Giresun Üniversitesi’nin de bu aşamada önemli bir görevi olacağına inanıyoruz.”diye konuştu.
Uğur Lift firma yetkilisi U. Ali Tekbaş;”Bizim asansör montajı için nitelikli personele ihtiyacımız var.Bu sadece Giresun’un değil,bölgemizin sorunudur.Çıraklık eğitimden belge temin edilebiliyor ancak kalifiye personel talebini üniversitemizin makine bölümü ile aşabiliriz.”
Giresun Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bölüm Başkanı Kenan Büyükkaya;”Bölüm açmak için YÖK onayı gerekiyor.YÖK ise bölümün talep gören ve sürdürülebilir olmasına dikkat ediyor.Bu yüzden sizlerin talepleri önemlidir.Birde piyasa analizi şarttır.Şuan bakım onarım eksikliği göze çarpıyor,bu konuda elimizden geleni yapma gayretinde olacağız.”
GİSMAP firma yetkilisi İbrahim Kara;”Bizim montaj yapacak personele acil ihtiyacımız var.Asansör sektörünün daimi talep alacak alanı montajcıdır.Bu meslek üzerine yoğunlaşılır ise asansör sektörü Giresun’da ve bölgede daha da büyür.”
Toplantının ardından firma taleplerinin resmi dilekçe ile Giresun Üniversitesi’ne iletmesi ve sürecin Giresun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından takip edilmesine karar verildi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri