Giresun’da İstihdam Seferberliği

Giresun’da İstihdam Seferberliği

Giresun’da İstihdam Seferberliği
Giresun
G.Tarihi: 14.03.2019 06:29
1071 Okunma
0
Giresun’da İstihdam Seferberliği 

Giresun’da “Burası Giresun Burada İş Var” sloganıyla hayata geçirilen 2019 İstihdam Seferberliği Koordinasyon Toplantısı, Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında yapıldı.
 
Toplantıda; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla “Burası Türkiye Burada İş Var”  sloganı ile hayata geçirilen 2019 İstihdam seferberliği kapsamında Giresun’da yapılacak çalışmalar değerlendirildi.
 
2019 İstihdam Seferberliği kapsamında kurumlar arası koordinasyonu sağlamak adına toplantıyı yaptıklarını belirten Vali Sarıfakıoğulları, “Gerçekleştirilecek çalışmaları değerlendirdik ve bir yol haritası hazırladık. Amacımız istihdam seferberliği kapsamında teşvik ve desteklerle ilgili geniş ve doğru bilgilendirmeyi yaparak hem işverenlerimizin bu desteklerden yararlanmasını sağlamak hem de istihdam oranını artırmaktır” dedi.
 
Giresun merkez ve ilçelerinde istihdamın artırılması için katılımcı daire amirlerinden; Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odaları Birliği, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, Ticaret Borsası, Bulancak Ticaret Odası ve diğer paydaşlarla en kısa sürede bir araya gelmelerini isteyen Vali Sarıfakıoğulları, öncelikli olarak; yeni istihdama ücret desteği, yeni istihdamın SGK primine, vergisine desteği, kısa çalışma ödeneği, asgari ücret desteği, düzenli ödemeye devamlı desteği, kalkınmaya ilave desteği, önce işbaşı eğitimi, sonra istihdam desteği ve nitelikli işgücü eğitim desteği başlığındaki desteklerin detaylı olarak anlatılmasını istedi.
 
Toplantıya; Giresun Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Tosun, Giresun Çalışma ve İş kurumu İl Müdürü Mustafa Sarı, Giresun Sosyal Güvenlik (SGK) İl Müdürü Vekili Mustafa Karakaya ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Rıfat Ayar ile SGK İl Müdür Yardımcısı Atilla Şirin katıldı.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri