GİRESUN MOBİL AŞ EVİ

Giresun Belediyesi, vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli bir hizmet verebilmek amacıyla saha araçlarına Mobil Aşevi Tırı’nı da dahil etti.

GİRESUN MOBİL AŞ EVİ
Giresun
562 Okunma
0
Giresun Belediyesi, vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli bir hizmet verebilmek amacıyla saha araçlarına Mobil Aşevi Tırı’nı da dahil etti.

Araç filosunu genişletmeye devam eden Giresun Belediyesi, afet durumlarında afetzedelerin günlük yemek ihtiyacını karşılamak ve şehirdeki çeşitli organizasyonlarda kullanımının hedeflendiği Mobil Aşevi Tırı’nı, Atapark’ta düzenlediği törenle tanıtımını gerçekleştirdi.

Giresun Belediyesi tarafından Atapark’ta gerçekleştirilen tanıtım programına Giresun Milletvekili Ali Temür, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Yöneticileri, Siyasi Partilerin Yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Türkiye Belediyeler Birliği’nin desteğiyle, 10 Milyon TL değerindeki araç günlük 6 bin kişilik 3 öğün yemek üretirken, içerisinde profesyonel mutfak araç ve gereçleri, soğuk hava deposu, jeneratör ve gaz depolama alanı bulunuyor. Araç ayrıca, dışardan bağlantıya ihtiyaç duymadan, elektrik aksamını kendi kendine verebilecek bir teknolojik özelliği de bünyesinde barındırıyor.

ŞENLİKOĞLU: “KAZANDIRDIĞIMIZ HER ARAÇTA, HER HİZMETTE, HER PROJEDE MUTLU OLUYORUZ”

Tanıtım töreninde konuşan Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu: “Giresun Belediyesi’nin eksiği olan Mobil Aşeviydi. Bu nedenle yaptığımız işlerden, aldığımız kararlardan bir tanesi yeni bir mobil mutfak oluşturmak oldu. Giresun’umuzda ve ülkemizde ihtiyaç duyulabilecek her yerde kullanmak üzere belediyemizin araç filosuna kazandırdığımız Mobil Aşevi’nin hayırlı olmasını diliyorum. Bu hizmetin şehrimize kazandırılmış olmasından dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanımız Yücel Yılmaz’a ve Milletvekillerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Şenlikoğlu şöyle devam etti:

 “Giresun’umuza kazandırmış olduğumuz bu mobil aşevimiz günde yaklaşık 6 bin kişiye kadar yemek üretimi ve dağıtımı yapılabilecek. Neredeyse normal bir aşeviyle aynı fonksiyonlara sahip. Yaşadığımız afetlerden sonra mobilize hizmetlerin ne kadar önemli olduğunu görmüş olduk. Olası bir afet durumunda vatandaşlarımızın hemen hizmetine sunabileceğimiz mobil aşevimiz kısa bir süre içerisinde bulunduğu bölgede hizmet verebilecek. Sosyal belediyecilik kapsamında kullanılan mobil aşevi gibi araçlar toplumun ihtiyaçlarına etkili bir şekilde yanıt veren önemli araçlar. Vatandaşların ihtiyaçlarına cevap veren, çözüm üreten, vatandaşların yaşamını kolaylaştıran birçok hizmeti hayata geçirdiğimiz gibi mobil aşevimizi kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bu aracımız acil durumlarda gıda desteği sağlamak, ihtiyaç sahiplerinin beslenmesini güvence altına almak ve toplumsal dayanışmayı arttırmak için büyük bir potansiyele sahip olacak. Bu aşevimiz, sadece şehrimizin değil ülkemizin herhangi bir şehrinde ihtiyaç olması halinde kullanılabilecek. 4,5 yıllık bir emeğin ardından kazandırdığımız her araçta, her hizmette, başlattığımız her projede gerçekten mutlu oluyoruz.”
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri