GİRESUN MÜFTÜSÜNDEN BERAT GECESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR..

GİRESUN MÜFTÜSÜ BERAT GECESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

GİRESUN MÜFTÜSÜNDEN BERAT GECESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR..
Giresun
G.Tarihi: 23.05.2016 13:26
1556 Okunma
0
Giresun Müftüsü Muhittin Oral, Berat Kandili münasebetiyle yayınladığı mesajda, Mü’minleri Allah’ın rahmet ve mağfiret kapısına varmaya davet etti.

Giresun Müftüsü Muhittin Oral, Berat Gecesi’nde dargınlıkların, kırgınlıkların unutulup, ülke üzerinde oynanan oyunlar konusunda uyanık olmaya vesile olmasını temenni etti.
Giresun Müftüsü Muhittin Oral, Ramazan ayının gölgesinin üzerimize düştüğü, mübârek zaman dilimlerinin içerisinden geçildiğini ifade etti.
Berat Gecesinin de müstesna gecelerden bir tanesi olduğunu belirten Oral açıklamasında şunlara yer verdi, “Geçtiğimiz sene aramızda olan, ancak bu sene dâr-ı bekâya irtihal eden bir çok yakınımız, akrabamız, arkadaşımız olmuştur. Bu nedenle idrak ettiğimiz her geceyi en iyi şekilde geçirmemiz gerekmektedir. Üstelik bu gecede Rabbimiz, 'Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım. Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim. Belaya duçar olan yok mu, ona afiyet vereyim' çağrısı yapmıştır. Öyleyse af ve mağfiretimiz için tevbe ve dua edelim. Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiret kapısına varalım. Bu gece vicdanlarımızı muhasebeye çekelim ve yaptığımız hatalardan uzaklaşarak berata erişelim. Bu rahmet gecesinde, dargınlıkları, kırgınlıkları unutup, ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar konusunda uyanık olalım. Kardeş kavgalarını körüklemek isteyen bu mihraklara fırsat vermeyelim. Barışın, sağduyunun ve birlikte yaşama ahlakının egemen olduğu bir ülkeye ulaşmak adına gayret sarf edelim. Ülkemiz ve milletimiz ile tüm gönül coğrafyasının huzura ve barışa kavuşmasını temenni ederken, bu gecenin kurtuluşumuza vesile olmasını Cenâb-ı Haktan niyaz ederim.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri