GİRESUN TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

GİRESUN TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

GİRESUN TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU
Giresun
1799 Okunma
0
AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Giresunluların tam destek verdiği teröre karşı birlik yürüyüşüyle Türkiye’ye örnek olacak bir duruş gösterildiğini ifade etti.

Öztürk, Giresun’da Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve yüzlerce vatandaşın geçtiğimiz Cuma günü katıldığı Giresun’dan Teröre Karşı Birlik Yürüyüşü” nü değerlendirdi.

Teröre karşı milli duruşun önemine değinen Öztürk, “En son Cuma günü bazı milletvekillerimiz, sivil toplum örgütü ve oda başkanlarımız, siyasi parti temsilcilerimizle birlikte il başkanımız, hakikaten çok güzel bir organizasyonla teröre karşı birlik yürüyüşü yaptı.

Ben kendim il merkezinde olmadığım ve daha önceden bir ilçede belirlenmiş bir programım olduğu için yürüyüşe katılamadım.  Tebrik etmek lazım, bu anlamda Giresun gerçekten Türkiye’ye örnek olacak duruşunu göstermiştir. Bu aslında Giresun’un bir özelliğidir, Kuva-yi Milliye ruhudur, çünkü Türkiye’de birçok yer Kurtuluş Savaşı’nda işgal edilmesine rağmen, biz düşmanları Harşit’te durdurmuş bir şehiriz. Türkiye’nin Kurtuluş Savaşı’nda iki sembolik olayı vardır. Birincisi  Çanakkale 1915’te düşmanın Çanakkale’den geçmesine izin vermedik ve Çanakkale Geçilmez diye tarihe altın harflerle kazınmış bir destanımız var. Bizim açımızdan ikinci önemli destanda düşman bu topraklara doğu cephesinden işgal harekâtına başlamış ancak Giresunlu uşaklar bu işgali Harşit’te durdurmuştur. Bu da Türkiye’nin ikinci önemli destanıdır. Kültür Bakanlığı Müsteşarımız, bakanımızla zaman zaman görüşüyorum. Giresun’da sinemasever sinemacı dostlarımız burayla ilgili belgeseller çekiyorlar. Bakanlığımız destek olsun diye de bu konuda çaba gösteriyoruz. Hem basınımızın, hem siyasetçilerimizin hem sivil toplum örgütlerimizin Harşit Müdafaası’nı Harşit Destanı’nı yeterince işlememiz kanaatindeyim. Bu Giresun’un vatanseverliğini, Giresun uşaklarının cesaretini ve gözü pekliğini daha iyi ortaya koyacaktır. Nitekim biz işgale uğramamıza ve şehrimize düşman girmemesine rağmen 42. ve 47. Gönüllü alayları kurarak Sakarya’da, Dumlupınar’da, Afyonkarahisar’da gerçekten büyük mücadeleler verildi. Bu ülkenin kuruluşuna destek verdik. Orada şehitliği ziyaret ettiğimizde insan gerçekten duygulanıyor. Ve kendi ilinin dışında şehitliği bulunan tek il olarak görünüyoruz. Bu anlamda birlik ve beraberlik anlamında Türkiye’ye örnek bir yürüyüş gerçekleştirildi. Emeği geçen herkese buradan şükranlarımı sunuyorum” dedi.

FIRSAT BULDUKÇA GİRESUN’DA

Öztürk, genel merkezdeki görevleri ve meclis çalışmalarının dışında fırsat buldukça Giresun Merkez ve 15 ilçeyi ziyaret etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Giresun’a fırsat buldukça her hafta sonu gelmeye çalıştıklarını ifade eden Öztürk, “Biz Giresun’u 15 ilçesiyle beraber köyleriyle beraber, hepsini kucaklamaya çalışıyoruz” dedi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri