GİRESUN ÜNİVERSİTESİ 13 YAŞINDA

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ 13 YAŞINDA

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ 13 YAŞINDA
Giresun
816 Okunma
0
Giresun Üniversitesi’nin kuruluşunun 13. Yıldönümünü düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

Rektörlük Binası önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başlayan kuruluş yıldönümü programı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde kurulan Prof. Dr. Ali Çelik Kütüphanesi açılış töreniyle devam etti. Çelik kütüphaneye, 3457 cilt kitap, 497 adet tez ve 578 adet dijital malzeme bağışı yaptı.

Şehit Ömer Halisdemir Konferans salonundaki programda ise müzik dinletisi ve konuşmalar gerçekleştirildi.
GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, yaptığı konuşmada, kuruluşundan bu güne kadar Giresun Üniversitesine emeği geçen, katkı sağlayan valilere, milletvekillerine, belediye başkanlarına, siyasi parti temsilcilerine, STK’lara, GRÜ’nün il merkezindeki ve ilçelerdeki birimlerine ayni ve nakdi yardımda bulunan, okul binalarını yaptıran hayırsever işadamlarına teşekkür etti.
Coşkun,” Üniversitemiz, ilimizin dünyaya açılan kapısı konumundadır. Bir yandan üniversitemizi fiziki imkânlar bakımından iyileştirmeye çalışırken diğer yandan asıl işimiz olan bilim üretmeyi tüm birimlerimize yaymanın gayreti içindeyiz. Öyle ki sadece 2019 yılı içinde Bilimsel Araştırma Projeleri fonundan, 80 bilimsel projeye yaklaşık 800 bin TL, yüksek lisans ve doktora projeleri de dâhil edildiğinde bir milyon TL destek verdik” dedi.

Kutlama programı ve ardından düzenlenen kokteyle, Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Giresun Milletvekilleri Kadir Aydın ve Cemal Öztürk, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, davetli konuşmacı Prof. Dr. Ali Çelik, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı J.Albay Murat Yakın, bazı siyasi parti, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari personeli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri