GİRESUNDA ÇOCUKLARIN KORUNMASINA YÖNELİK DENETİMLER SÜRÜYOR

GİRESUNDA ÇOCUKLARIN KORUNMASINA YÖNELİK DENETİMLER SÜRÜYOR

GİRESUNDA ÇOCUKLARIN KORUNMASINA YÖNELİK DENETİMLER SÜRÜYOR
Giresun
G.Tarihi: 08.04.2017 01:23
1269 Okunma
0
GİRESUN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE:
İlimizde çocukların suça sürüklenmesini ve suç mağduru olmasını engellemek, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini etkileyecek, sağlıklarını bozacak zararlı alışkanlıklardan ve tehlikeli maddelerden korunması, güvenli bir ortamda gelişimlerini sürdürmeleri için her türlü gerekli tedbirlerin alınması kapsamında, 29.03.2017 tarihinde Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması adı altında 08.00-18.00 saatleri arasında ilimiz genelinde okulların çevresinde bulunan okulla ilgisi olmayan şahıslar, okulların çevresinde bulunan park ve bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamullerinin satışı yapılan yerler, büfeler, içkili yerler, iddia ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet ve oyun salonları vb. yerler ile öğrenci servisi araçları üzerinde uygulama yapılmıştır.
İl merkezinde (9) ekip ve  (31) personelle yapmış olduğumuz uygulamada, (9) okul ve çevresi kontrol edilmiş, (156) şahıs sorgulanmış, (3) internet kafe, (1) oyun salonu (Playstation), (3) Kahvehane, (18) Büfe kontrol edilmiş, (69) Okul servisi aracı kontrol edilmiş, kusurlu ve eksiği belirlenen (8) servis aracına işlem yapılmıştır.
Umuma açık yerlerde yapmış olduğumuz uygulamalarda; (1) kafeye Ruhsat Dışı Faaliyette Bulunmaktan (Küçük Yaşta Çocukları Oyun Oynatmak) idari işlem uygulanmış,  Güre Mahallesinde yaşı küçük çocuklara sigara satan bir ikamete TCK 194/1 Sağlık İçin Tehlikeli Madde Temininden adli işlem yapılmış, ikamette yapılan aramada (92) paket yabancı menşeili sigara alınmıştır.
İl genelinde yapılan uygulamada uygulamaya (39) ekip ve (156) personel katılmış, (120) okul çevresi kontrol edilmiş, (87) İnternet Salonu, (22) Oyun Salonu, (78) Kahvehane, (9) İddia Bayi, (28) İçkili Yer, (56) Büfe, (289) Okul servis aracı, (158) Diğer araçlar kontrol edilmiş, (2) işyerine, (8) Okul servisi aracına ve (1) araca idari para cezası uygulanmıştır.

 İlçelerimizde yapılan uygulamalarda;  

Piraziz ilçesinde bir kahvehaneye kaçak sigara satmaktan ve kamera sistemi bulunmadığından işlem yapılmış,

Tirebolu ilçesinde bir kahvehanede  sigaramatik cihazı bulunduğundan ve Kumar Oynanması İçin Yer Ve İmkan Sağlama suçundan işlem yapılmıştır.

 Daha Huzurlu, Daha Güvenli ve Daha iyi Yaşanılır Bir Giresun İçin Hep Birlikte…

GİRESUN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri