GİRESUNDA GÖRKEMLİ TÖREN

GİRESUN,Çotanak Arena Stadyumu ve Olimpik Yüzme Havuzu’nun temeli törenle atıldı.

GİRESUNDA GÖRKEMLİ TÖREN
Giresun
G.Tarihi: 16.11.2016 07:40
1638 Okunma
0
Çotanak Arena Stadyumu ve Olimpik Yüzme Havuzu’nun temeli törenle atıldı.
Butona basarak temele ilk harcı döken Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 22 bin 28 kişi kapasiteli Çotanak Arena Stadyumu’nun 2018-2019 futbol sezonunda hizmete gireceğini ifade etti.
Giresun’un bir hayalini daha gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Söz verdiğimiz mega projeyi bugün hamdolsun Allahın izniyle hayata geçiriyoruz” dedi. Canikli Giresun’a iki tane kapalı spor salonu sözü de verdi. Spor salonunun bir tanesi Batlama Yolu mevkiine, diğeri ise mevcut yüzme havuzunun bulunduğu yere yapılacak.

20 bin kişilik Çotanak Arena ve Olimpik Yüzme Havuzu’nun temeli dün saat 14.00’te Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin katılımıyla atıldı. TOKİ tarafından Aksu Mahallesi eski SEKA arazisine inşa edilecek olan stadyum ve olimpik yüzme havuzu 650 günde tamamlanacak.
Açılışta konuşan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Giresun'un hayalini yerine getirmenin gururunu yaşadıklarını ifade ederek, “Mega proje olarak bu sözü verdik bugün hayata geçiriyoruz. Siyasette en önemli husus verilen sözlerin yerine getirilmesi. Uefa standardında en son teknoloji kullanılan yatırım olacak. Koltuk sayısı 22 bin 28 olacak. Giresunspor'a ciddi gelir getirecek bir projedir. Localar alışveriş merkezleri ilave edildi. Giresunspor’un borcu yok. Bu da Giresunspor’u çok önemli hale getiriyor. Giresunspor Türkiye’nin en önemli kulüplerinden bir tanesi. Birçok kulüp borç batağında. Bu husus göz önüne alındığında borçsuz Giresunspor bu anlamda büyük değerdir. Bu yönetim 17 milyon borçla aldı hem borcunu ödedi hem bir üst lige çıktı şimdi de Süper Lig’i kovalıyor. Bunda tertemiz yönetimin büyük önemi var. Mustafa Bozbağ ve bütün arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Görevi bırakma anlamında söz hakları yok. Geliş kendi takdirleri gidişleri Giresun halkına bağlı. Daha yapılacak çok işler var Mustafa bey. TOKİ’ye teşekkür ediyorum. 2018 Haziran’da bitireceğiz. 2018-19 da o sezon inşallah Süper Lig maçlarını yapacağız değerli başkanım değerli yönetim bu hasret bitecek. Bunu yapacak olan sizlersiniz. Bizim sahaya çıkıp futbol oynayacak halimiz yok. Biz her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Zor kısımları geçtik. Giresun hak ediyor. 2018-19 da inşallah Giresunspor’u Süper Lig’de izleyeceğiz. Bizde takip edeceğiz. Her türlü imkanı vereceğiz gerekenlerin yapılıp yapılmadığını takip edeceğiz. Giresunspor’un süper lige çıkması bir sıçrama olacaktır. Bu proje Cumhurbaşkanımızın talimatıyla olmuştur. Sonsuz teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Temel atma törenine Giresun Valisi Hasan Karahan, AK Parti Giresun Milletvekilleri Sabri Öztürk, Cemal Öztürk, AK Parti İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü, TOKİ Başkanı Ergün Turan, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresunspor Kulüp Başkanı Mustafa Bozbağ, siyasiler, sivil tolum örgütü temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri