GİRESUN'DA UYUŞTURUCU OPERASYONLARI

Giresun'da Uyuşturucu Operasyonları

GİRESUN'DA UYUŞTURUCU OPERASYONLARI
Giresun
G.Tarihi: 11.06.2017 12:01
1687 Okunma
0
Giresun Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre,
İl Emniyet Müdürlüğümüz Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, Uyuşturucu madde ticareti yapan torbacı tabir edilen sokak satıcılarının deşifre edilmesi, uyuşturucu madde kullanılmasının engellenmesi, uyuşturucu suç organizasyonlarının deşifre edilmesine yönelik ilimiz genelinde 2017 yılı Mayıs ayı içerisinde 27 olay gerçekleşmiş, 53 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır.

 Bu olaylardan;

‘’Kullanmak için Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak ya da Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanmak‘’ suçundan  38 şahıs yakalanarak haklarında gerekli adli işlem yapılmıştır.

‘’Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti’’ suçundan 15 şahıs hakkında adli işlem yapılmış, 9 şüpheli şahıs savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılmış, 4 şüpheli şahıs mahkemece adli kontrol hükümleri uygulanmış, 1 şahıs tutuklanmıştır. Ayrıca ‘’İzinsiz Kenevir Bitkisi Ekmek’’ suçundan 1 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır.

Yapılan uygulamalarda;

Ø 6 gram kubar esrar
Ø 4,5 gram toz esrar
Ø 85,58 gram Sentetik Kannobinoid (Bonzai )
Ø 27 adet uyuşturucu uyarıcı hap
Ø 8,75 gram kenevir tohumu
Ø 7 gram eroin maddesi ele geçirilmiştir.
 
Uyuşturucu-uyarıcı madde ticareti yapan, nakleden, bu suçları işleyerek ekonomik ve haksız kazanç elde eden, ticaretini yapmaya çalıştıkları uyuşturucu-uyarıcı maddeleri pazarlamaya çalışmak suretiyle geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi zehirlemeye ve hayattan koparmaya çalışan suç örgütleri, örgüt üyeleri, sokak satıcıları, maddeleri temin eden ve nakleden veya bu suça her ne sebep olur ise iştirak eden şüpheliler ile Giresun Emniyet Müdürlüğü olarak en etkin şekilde ve kararlılıkla mücadeleye devam edilecektir.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri