GİRESUNLU GENÇLER ÇANAKKALE’YE ŞEHİT DEDELERİYLE BULUŞMAYA GİDİYOR

GİRESUNLU GENÇLER ÇANAKKALE’YE ŞEHİT DEDELERİYLE BULUŞMAYA GİDİYOR

GİRESUNLU GENÇLER ÇANAKKALE’YE ŞEHİT DEDELERİYLE BULUŞMAYA GİDİYOR
Giresun
G.Tarihi: 01.04.2016 14:40
1707 Okunma
0
GİRESUNLU GENÇLER ÇANAKKALE’YE ŞEHİT DEDELERİYLE BULUŞMAYA GİDİYOR
Anadolu Gençlik Derneği, Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutlayan AGD Giresun Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yılında Giresunlu gençleri şehit dedeleriyle buluşturuyor.
Düşmana ‘Bu Vatan Geçilmez’ diyen ve destan yazan dedelerini unutmayan Anadolu Gençlik Derneği Giresun Şubesi Başkanı Murat YÜKSEL, Çanakkale Zaferinin 101’ inci yılında “Ümmetin Zaferi Çanakkale” teması ile gerçekleştirilecek program hakkında bilgi verdi. Çanakkale’nin ümmetin emperyalizme karşı direnişi olduğuna dikkat çeken Başkan Murat YÜKSEL Çanakkale müdafaasına Anadolu’nun her yerinden ve bütün İslam coğrafyasından katılım olduğunu belirterek “Çanakkale’de adeta ümmet birliği oluşmuştur” dedi.
Çanakkale’yi savunmaya sadece Anadolu’dan değil, bütün İslam coğrafyalarından gelindiğinin altını çizen Yüksel şunları kaydetti: “Çanakkale Zaferinin 101. Yıldönümü münasebeti ile Genel Merkezimizle birlikte tüm Türkiye’den 26 Mart 2016 da başlayan ve 27 Nisan 2016 da son bulacak olan “Ümmetin Zaferi Çanakkale” programını gerçekleştireceğiz. Çanakkale Zaferi ümmetin birlikteliğine önemli bir örnekliktir. Çanakkale’de savaşanlar sadece bir ulus devletin ya da bir ırkın mensupları değildi. İslam Coğrafyasının her yerinden farklı renklerden ve ırklardan kardeşlerimiz Çanakkale’ye geldi. Çanakkale’de bir ümmet birliği kuruldu. Çanakkale’de İslam Coğrafyasının bir müdafaası oldu. Buradaki direniş İstanbul düşmesin, Kudüs düşmesin, Mekke ve Medine düşmesin diye gerçekleştirildi. Yahut şöyle diyebiliriz, Mekke’nin, Kudüs’ün, Diyarbakır’ın ve İstanbul’un fethindeki ruh ne ise, Çanakkale’de de aynı ruh vardı. Çanakkale’de batılın, zulmün ve sömürünün ordularına karşı ümmet birlikteliği oluşturuldu. Bizler buradan yola çıkarak gençliğin zulüm ve sömürüye karşı, emperyalizme karşı her daim direniş ruhuna sahip olması gerektiğini düşüyoruz.”
20 Mart 2016’da Araştırmacı-Yazar Ekrem ŞAMA’nın katıldığı “Çanakkale ve Şehitlik Şuuru” konferansı düzenlediklerini hatırlatan Murat YÜKSEL Miili ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik yetişmesi için çalıştıklarını söyledi.
Tüm Türkiye’ den Gençlerin katılımı ile gerçekleştirecek programın detayları hakkında bilgi veren YÜKSEL, “AGD Giresun Şubesi olarak 8 Nisan 2016 Cuma namazı sonrası Giresun’dan hareket ile başlayacaktır. 09 Nisan 2016 Cumartesi Sabah Namazı Eyüp Sultan Camii’nde kılınıp ardından Akbaş Şehitliği’nde şehit düşen ecdadın mezarlarına ziyarette bulunacak ve Türkiye genelinde AGD tarafından başlatılan “250 Bin Şehide 250 Bin Hatim “ kampanyasından okumuş olduğumuz Hatimlerin duasını yaparak geri dönüş planlıyoruz. Programa katılmak isteyenlerin şube ve ilçe temsilciliklerimizle müracaat etmeleri veya 0530 467 00 27 nolu telefonla iletişime geçmeleri yeterli olacaktır” diye konuştu.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri