'Gırgır Dergisi, gereken cezaya çarptırılmalıdır'

'Gırgır Dergisi, gereken cezaya çarptırılmalıdır'

'Gırgır Dergisi, gereken cezaya çarptırılmalıdır'
Giresun
G.Tarihi: 30.11.2017 07:52
1786 Okunma
0
'Gırgır Dergisi, gereken cezaya çarptırılmalıdır'
Gırgır dergisinde Hz.Musa(as) karikatürize edilerek, kendisine hakaret edilmesi nedeniyle İstanbul Küçükçekmece 2.Asliye Ceza Mahkemesine suçun failleri hakkında açılan davanın 21.11.2017 Salı günü 2. Duruşması yapıldı.
Gırgır dergisinde Hz.Musa (as) karikatürize edilerek, kendisine hakaret edilmesi nedeniyle İstanbul Küçükçekmece 2.Asliye Ceza Mahkemesine suçun failleri hakkında açılan davanın 21.11.2017 Salı günü 2. Duruşması yapıldı.
Duruşmaya karikatürü çizen sanık Seyfi ŞAHİN ile avukatı, müştekilerden Giresun MEMUR-SEN ve DİYANET-SEN İl Başkanı Sami ŞİMŞEK ile Ali Emre BAKAĞILI katıldı. Sanığın savunmalarını ve müştekilerin sanıkla ilgili ifadelerini alan mahkeme 3. duruşma için 06.03.2018 (Saat:09.20) tarihine gün verdi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Giresun MEMUR-SEN İl Başkanı Sami ŞİMŞEK; “Bu tür hakaretler, küfürler dini değerlerimizi aşağılayıcı tamamen kamu barışını bozucu provoke olaylardır. Zaman zaman toplumu germek, huzur ve sükunetimizi bozmak, iç barışımızı zedelemek için böyle eylemlere şahit olmaktayız. Charlie Hepdo dergisinde de Hz.Muhammet Mustafa(sav) Efendimize yapılan karikatürlü hakaret, aynı amaçla Cumhuriyet Gazetesindeki yazarlar tarafından ülkemizde de paylaşılması toplum tarafından büyük tepkilere sebep olmuştu. Biz o davaya da müşteki olarak katılmıştık. Mahkeme dini değerleri aşağıladığı, toplum barışını bozduğu gerekçesiyle ilgili yazarları cezalandırmıştı.
Aynı şekilde Gırgır dergisinde yapılan bu çirkin, küfürlü hakaretlerin faillerinin de en üst seviyeden cezalandırılmaları gerekmektedir. Bu tür kasıtlı yapılan çirkeflikler cezasız kalırsa Milli ve Manevi değerlerine sahip çıkan milletimizin duygularını zedeler, ayrıca daha ağır hakaretlerin, küfürlerin yapılmasına zemin hazırlar.  Buna asla müsaade edilmemelidir. Bizim adaletimize olan inancımız tamdır ve suçlular gereken cezaya çarptırılmalıdır.” dedi.
kaynak:​http://www.dinihaberler.com/sendika/girgir-dergisi-gereken-cezaya-carptirilmalidir-h127698.html
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri