KADINLAR KANSERE KARŞI BİLGİLENDİRİLDİ

KADINLAR KANSERE KARŞI BİLGİLENDİRİLDİ

KADINLAR KANSERE KARŞI BİLGİLENDİRİLDİ
Giresun
G.Tarihi: 03.04.2018 03:51
1604 Okunma
0
Kanser Bilgilendirmesi Yapıldı
Giresun-Alucra Toplum Sağlığı Merkezi ve İlçe Müftülüğümüz destekleriyle ilçemizdeki bayanlara kanser tarama yapıldı.Alucra Müftülüğünün destekleriyle Alucra ilçe merkezinde bulunan 3 Kuran kursu ileKarabörk ve Yeşilyurt köylerindeki Kuran kurslarındaki bayanlara Alucra ToplumSağlığı Merkezinde görevli Hava Zeybekler tarafından kanser tarama eğitimleri verildi.

Giresun Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) tarafından ilçede yaptırılan bilgilendirmeler Alucra Toplum Sağlığında görevli Ebe Hava Zeybekler tarafından yapıldı. Yapılan bilgilendirmelerde, kanserde erken teşhisin çok önemli olduğu, ilçedeki bayanlara tarama yapılması konusundaki imkanlardan yararlanmaları tavsiye edildi.
İlçede Toplum Sağlığı merkezinde Bağırsak (erkeklere de yapılıyor) ve Rahim kanseri için taramaların yapılabildiği, meme kanserinde ise belli sayıya ulaşıldığında tarama için Giresun'a giderek burada taramaların yapıldığını ifade eden Zeybekler, erken teşhis kanser de çok ciddi bir öneme sahip, yapılan bu taramalardan ilçemizdeki tüm ilçe halkımızın faydalanmasını ümit ediyorum" dedi.
Kanser taraması için 30 Mart tarihinde ilçeye gelecek araçlarla Giresun'a ücretsiz olarak tarama yaptırılmaya gidilecektir
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri