KAYNAŞMA YEMEĞİNDE BULUŞTULAR

KAYNAŞMA YEMEĞİNDE BULUŞTULAR

KAYNAŞMA YEMEĞİNDE BULUŞTULAR
Giresun
G.Tarihi: 24.11.2016 22:54
1823 Okunma
0
Kaynaşma yemeğinde buluştular
Giresun Valiliğinin koordinasyonunda Eynesil Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca finanse edilen ‘Engelimiz üretime katılmaya engel değil’ projesi kapsamında Eynesil Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanları ve engelli vatandaşlar kaynaşma programında bir araya geldiler. 
Programda engelli bireylerin rehabilitasyonu ve gelir getirici bir faaliyet gerçekleştirerek, toplumla entegrasyonunun sağlanması için planlanan proje ile engelli bireylere sera koşullarında dış mekan süs bitkileri yetiştiriciliği konusunda teorik ve pratik bilgiler verildi.
Eynesil Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fadıl Öztürk, burada yaptığı konuşmada, yasal mevzuatlardaki eksikliklerin giderilmesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının son yıllardaki çabaları sayesinde kamu hizmet binalarında asansör ve engelli rampalarının bulundurulması, şehirlerde kaldırımların engellilerin kullanımına uygun getirilmesiyle engellilerin artık evlerine kapanmak zorunda olmadıklarını söyledi. 
Bütün insanların engelli adayı olduğunu hatırlatan Öztürk, “Toplumun engelli bireyleri günlük hayatın içerisine çekmek için çaba harcamaları gerekmektedir. Modern şehircilikte engelli bireylerin kendi kendine yetebileceği, geçimini sağlayacak şekilde gelir getirici faaliyetlere yönlendirmeliyiz. ‘Engelimiz üretime katılmaya engel değil’ projesi ile müdürlüğümüze ait cam sera içerisinde yapılan düzenleme ile engellilerinde üretim yaparak, geçimlerini sağlayabileceklerini kanıtlayacaklardır. Proje dahilinde Giresun’da bulunan çiçek seralarına inceleme gezisi yapılacaktır. Eğitim sırasında serada üretilecek olan lale, çuha, sklamen, papatya gibi bitkilerle şehir merkezlerinde peyzaj çalışmaları yaparak, toplumda engellilerin ticari amaçlı olarak çiçek yetiştirebileceği konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz” dedi.
Görele’nin Çavuşlu Beldesinde Gayasisi Restoran’da bir araya gelen engelliler yemekten sonra müzik canlı müzik eşliğinde hoşça vakit geçirdiler. 
Dünyada en hızlı kravat bağlaması ile ünlü olan Guinness Rekorlar Kitabına geçen Sebahattin Kara’da kravat bağlama gösterilerinde bulundu. Ahmet CEYLAN

Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri