KIZILAY VEKALET ÇAĞRISINDA BULUNDU

KIZILAY VEKALET ÇAĞRISINDA BULUNDU

KIZILAY VEKALET ÇAĞRISINDA BULUNDU
Giresun
G.Tarihi: 08.09.2017 21:42
1631 Okunma
0
KIZILAY VEKALET ÇAĞRISINDA BULUNDU
Türk Kızılayı’nın “Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” sloganıyla başlattığı kampanya hakkında bilgi veren Giresun Kızılay Şube Başkanı Murat Cansız, Kızılay’a verilen kurbanların dünyanın en ücra köşesindeki yardıma muhtaç kişilere ulaştığını belirtti.
Türk Kızılay’ı Giresun Şube Başkanı Murat Cansız Kurban Bayramı’nda özellikle birden fazla kurban kesecek olanların bir kurbanını vekâlet ile Türk Kızılayı’na vermeleri çağrısında bulundu.
Türk Kızılay’ı Giresun Şube Başkanı Murat Cansız, “Türk Kızılay’ı olarak biz vekâletle kurban kesmeyi amaç edinmiş bir kuruluşuz. Bunu yapmamızda ki amacımızda bir yıl boyunca bu etlerin muhafaza edilerek mazlumun sofrasına ulaştırmaktır. Geçtiğimiz yıllarda her bağışçımıza yapmış olduğumuz ürünler olan bir kavurma ve bir kıyma gönderiyorduk. Bu yıldan sonra bunlarda artık ihtiyaç sahiplerine göndereceğiz. Bu uygulama ile bağışlar daha da artacaktır” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Başbakan Yıldırım’ın kurban vekâletlerini bu yılda Kızılay'a verdiklerini hatırlatan Başkan Cansız, “Geçen yıl kurban vekâletlerini Kızılay'a veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu yılda Kızılay’a vekâlet verdi. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’da ‘Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün’ sloganıyla başlattığı kampanyaya destek olarak vekâletlerini Kızılay'a verdiler. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımız bu güzel girişimleri vatandaşlarımız tarafından da çok olumlu görüldü ve bağışlarda artış olmasına vesile oldu. Bağış yapacak olan herkese kurumum adına çok teşekkür ederim” dedi.
Yapılacak olan bağışlar hakkında da bilgi veren Başkan Cansız,” Türk Kızılayı’na verdiğiniz adak vekâletleriniz; vekâlet sahiplerinin vekâletleri verilerek ve isimleri okunarak, din adamlarının yapmış olduğu dualar eşliğinde dini vecibeler yerine getirilerek, veteriner hekim gözetiminde İslami ve kesim koşullarına uygun olarak, sertifikalı kasaplar tarafından Hijyen kurallarına uygun olarak ve Noter kontrolünde gerçekleştirilmektedir.
Türk Kızılayı adak kurban kesimlerinden elde edilen etler aşevlerinde kullanılmakta, ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek olarak servis edilmektedir. Etlerin bir kısmı da konserve haline getirilerek ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca dağıtılmaktadır ”dedi. 
TÜRK KIZILAYI’NA NASIL BAĞIŞ YAPABİLİRSİNİZ?
Cansız, Bağış yapacak olan vatandaşların Bankalarda bulunan Türk Kızılay’ı bağış tahsilât sistemi ve bağış hesaplarından, Türk Kızılayı internet sitesi üzerinden Kredi Kartı kullanarak elektronik işlemle, 168 Türk Kızılayı ücretsiz danışma ve bağış hattından, Tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no’lu Türk Kızılayı Posta Çeki hesabından yada Ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden (Şube adreslerimize internet sayfamızdan ulaşabilirsiniz) bağışınızı gerçekleştirebileceklerini de hatırlattı. Ahmet CEYLAN
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri