MİLLETVEKİLİ CEMAL ÖZTÜRK’TEN FINDIK FİYATI DEĞERLENDİRMESİ

MİLLETVEKİLİ CEMAL ÖZTÜRK’TEN FINDIK FİYATI DEĞERLENDİRMESİ

MİLLETVEKİLİ CEMAL ÖZTÜRK’TEN FINDIK FİYATI DEĞERLENDİRMESİ
Giresun
G.Tarihi: 31.08.2017 12:21
2571 Okunma
0

MİLLETVEKİLİ CEMAL ÖZTÜRK’TEN FINDIK FİYATI DEĞERLENDİRMESİ

TMO tarafından açıklanan fındık fiyatlarına yönelik tepkler sürerken, iktidar kanadından ilk açıklama, AKP Giresun Milletvekili Cemal Öztürk'den geldi. 
Öztürk, konuya ilişkin Yeşilgiresun'un sorularını cevaplandırırken, “Bizler 11.5 liranın üzerinde bir fiyat verilmesini istedik ama böyle bir fiyat verilmesi uygun görüldü. Fındıkta üreticinin yanı sıra satıcı ve dış pazarların da durumunu gözetmek gerekiyor” dedi. 
Fındık rekoltesinin çok olduğu dönemlerde fiyatın düşük olmasının normal olduğunu da savunan milletvekili Öztürk, açıklanan 10.5 liralık fiyata ihracatçıların tepki gösterdiğini ve yüksek bulduğunu da kaydetti. 
ÖZTÜRK'ÜN 12.5 LİRA HESABI 
Milletvekili Cemal Öztürk, ilan edilen fiyatın yüzde 50 randımanlı fındık fiyatı olduğunu 54/55 randımanlı fındığın üzerine 1 lira 70 kuruşta alan bazlı destek ödemesi konulduğunda 12.5 liraya ulaştığını belirterek, üreticileri özellikle randımanı bol kaliteli fındık yetiştirmeye çağırdı.
MÜDAHALE EDİLMESE FINDIK 7-8 LİRA OLURDU 
Öztürk, TMO nun devreye sokulmaması durumunda fındığın 7-8 liraya satılacağını bununda dikkate alınmasını isteyerek, “Üreticilerimize dönüm başı olarak ödenen 170 lirayı artırmak için çalışıyoruz, ayrıca dış pazarlardaki talepleri de dikkate almamız lazım tek taraflı düşünmemeliyiz” dedi.
Kaynak:http://www.giresun28haber.com/milletvekili-cemal-ozturkten-findik-fiyati-degerlendirmesi.html
 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri