MİLLETVEKİLİ ÖZTRÜK,EYNESİL'DE BİR DİZİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ

MİLLETVEKİLİ ÖZTRÜK,EYNESİL'DE BİR DİZİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ

MİLLETVEKİLİ ÖZTRÜK,EYNESİL'DE BİR DİZİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ
Giresun
G.Tarihi: 05.04.2017 13:04
1321 Okunma
0
AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, referandum çalışmalarına Eynesil ilçesinde devam etti. Eynesil’de köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Öztürk, ilçe merkezinde esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

Yeni sistemle birlikte Cumhurbaşkanı’nın yüzde 50’nin üzerinde bir oy ile doğrudan halk tarafından seçilmesiyle, siyasette birlikteliğin artacağını ve kutuplaşmanın azalacağını söyleyen Milletvekili Öztürk, Hükümet ve Meclisin uyumunun önem kazanacağını belirtti. Karşılıklı seçim yenileme yetkisinin, hem Cumhurbaşkanı’nın hem Meclisin birlikte seçimleri yenilemesi anlamına geldiğini ifade eden Öztürk, birlikte seçimleri yenileme ihtimali, krizlerin uzlaşma yolu ile çözümünün yolunu açacağını söyledi. Geçmişteki hükümet krizlerinin de tarihe karışacağını vurgulayan Öztürk, siyasette daha sorumlu, daha akılcı, daha uyumlu bir anlayış hâkim olacağını sözlerine ekledi.

Bütçe İle İlgili Nihai Karar Meclise Ait Oluyor

Cumhurbaşkanının Meclise kanun sunma yetkisinin bütçe kanunuyla sınırlandırıldığını söyleyen AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk;’’Bütçe kanunu teklifini hazırlayıp TBMM’ye sunma yetkisi Cumhurbaşkanına veriliyor. Cumhurbaşkanının Meclise kanun sunma yetkisi bütçe kanunuyla sınırlandırılıyor. Bunun dışında kanun teklifi verme ve yapma yetkisi Mecliste. Bütçe kanunu ile kesinhesap kanunu aynı maddede birleştiriliyor, Mecliste birlikte görüşülüp karara bağlanıyor. Bütçe kanunu Mecliste reddedilse ve bunun yerine bir geçici bütçe kanununu hazırlanamasa bile, yeni bütçe kabul edilene kadar Türkiye’nin bütçesiz kalmaması için, bir önceki yılın oranlarına göre bütçe yapılıyor. Böylece bütçe ile ilgili nihai karar Meclise ait oluyor. Cumhurbaşkanı ve Meclis bütçe konusunda uzlaşmacı ve yapıcı bir tutuma teşvik ediliyor.’’diye konuştu.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri