MİRAÇ RUHU HİSSEDİLMELİ

MİRAÇ RUHU HİSSEDİLMELİ

MİRAÇ RUHU HİSSEDİLMELİ
Giresun
G.Tarihi: 07.05.2016 09:41
1412 Okunma
1
MİRAÇ RUHU HİSSEDİLMELİ,
GİRESUN MİRAÇ KANDİLİ
Müftü Oral, Müslümanların miraç yükselişini tıpkı Resul-i Ekrem (SAS) gibi ancak O'nun razı olacağı bir hayatı yaşayarak gerçekleştirebileceklerini söyledi.
Giresun Müftüsü Muhittin Oral, Peygamber Efendimiz’in (SAS) Allah-ü Teâlâ’nın huzuruna kabulü anlamına gelen Miraç gecesinin idrak edileceğini belirtti. Seyyid Vakkas Cami’nde akşam ve yatsı namazı arası Miraç programı tertip edilecek.
Oral, Miraç Kandili münasebetiyle mesaj yayınladı. Miracın, göklere olduğu kadar insanın kendi semasına yani kalbine ve iç dünyasına doğru da yapması gereken bir yolculuk olduğunu belirten Oral şunlara yer verdi, “Miraç, Receb ayının 27. Gecesi Cenab-ı Hakkın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselâmın rehberliğinde Peygamber Efendimiz Aleyhissalâtü Vesselamın Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksâ'ya, oradan semaya, yüce âlemlere, İlâhî huzura yükselmesidir.
Hz. Cebrail ile birlikte Peygamberimiz Aleyhisselâtü Vesselam Sidretü'l-müntehâ'ya geldi. Daha sonra Hz. Cebrail'in rehberliğinde Cenneti, Cehennemi, âhiret menzillerini ve bütün âlemleri gezdi, gördü, Mekke'ye döndü.
Hz. Peygamberin Miracı hem kendisi hem de etrafındakiler için bir sınav olduğu gibi, Mü'minler içinde bir sınavdır. Hedef Miracın tarihsel olarak zaman, mekân ve mahiyetinin sırrına ermek değil, bu ümmete verdiği mesajı bir mü'minin ruhunda hissetmesi ve kendi miracının zeminini hazırlayarak onu gerçekleştirmesidir.”

 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
cemaat-i müslimin8 yıl önce
muhterem müftü efendi cenaze merasimlerinde yaptığınız dua metni hep aynı tekrardan oluşmakta ,daha kapsayıcı dua metinleri hazırlamanızı istirham ediyoruz.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri