N’OLUR ORMANI RENKLENDİR PROJESİ

N’OLUR ORMANI RENKLENDİR PROJESİ

N’OLUR ORMANI RENKLENDİR PROJESİ
Giresun
G.Tarihi: 06.06.2017 12:25
1430 Okunma
0
ÇEMDOST’tan “N’ Olur Ormanı Renklendir” Projesi
Giresun Üniversitesi Çevre Mühendisleri ve Doğa Sevenler Topluluğunun, GRÜ Çevre Mühendisliğinden Yrd. Doç. Dr. Özlem Tunç Dede’nin akademik danışmanlığında ve Noor Fındık’ın katkıları ile düzenledikleri “N’ Olur Ormanı Renklendir” adlı projenin ilk adımı, 25 Mayıs 2017 tarihinde Giresun 19 Eylül İlköğretim Okulunda atıldı.
 
Çevre bilincini arttırma ve doğa sevgisini aşılama ilkesi doğrultusunda “Ağaç Yaş İken Eğilir” ata sözünden yola çıkarak Giresun genelindeki tüm ilköğretim okullarını kapsayan projede, 2 yıl içerisinde 10000 öğrenciye ulaşılması hedeflenmektedir.
 
“N’Olur Ormanı Renklendir” projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine fidan dikmenin ve ormanların önemi anlatılarak, karaçam tohumlu kalem, tohum topları ve bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Dağıtılan tohumların saksılara nasıl dikileceği öğrencilere gösterilerek doğaya bir fidan kazandırmaları teşvik edildi.
 
Etkinlik sonunda kısa bir değerlendirmede bulunan topluluk akademik danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özlem Tunç Dede; bir öğrenciye verilen tohumun aslında, bir aileye ulaştığını ifade ederek, bu proje ile sadece öğrencilerde değil aynı zamanda ailelerde de çevre bilincinin ve farkındalığın arttırılmasını hedeflediklerini vurguladı. Tunç Dede, hayata geçirdikleri bu projede kendilerine destek veren NOOR Fındık’a ve etkinliğe katılan öğrencilere teşekkür ederek sözlerini noktaladı.


 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri