New Jersey’de balık tutarken hayatını kaybeden Aksoy’un arkadaşı o geceyi anlattı

New Jersey’de balık tutarken hayatını kaybeden Aksoy’un arkadaşı o geceyi anlattı

New Jersey’de balık tutarken hayatını kaybeden Aksoy’un arkadaşı o geceyi anlattı
Giresun
G.Tarihi: 09.06.2020 12:22
3084 Okunma
0
New Jersey’nin Rumson şehrinde gece saatlerinde balık tutmak için açılan Türk kökenli Amerikalı kanosunun devrilmesi sonucu kaybolmuştu. Bugün ölüm haberi gelen Nedim Aksoy’un birlikte balığa gittiği arkadaşı Mustafa Ekiz o geceyi anlattı.
 
20 yıllık arkadaş Ekiz ‘Biz aslında 3 samimi arkadaşız. Nedim, Abdullah ve ben. Hani kardeş dersiniz, hayatta çok az yakın arkadaşınız olur biz öyleydik. Ben 1970 doğumluyum o 1969’du, yani yakın yaşlardaydık. Yıllardır balığa gider ve herkese balık konusunda yardım ediyordu. Balık konusunda ustamızdı. Ben 3 hafa önce kanoyu almıştım ve markasını özelliklerini ona sormuştum.’ dedi.

‘Fırtına var hemen çıkın’ 

Perşembe gündüz çalıştıkları ve gece daha sakin olduğu için akşam saatlerinde buluştuklarını söyleyen Ekiz ‘Ben Levittown’de oturuyorum ve o gün rahmeti aradı balığa çağırdı. Yol üzerinde yem aldım ve 1,5 saat yol sürerek Rumson’daki  Navesink Nehri’ne açıldık. Saat 10’da kasırga olduğunu söyledi ve kenara yaklaştık, daha sonra fırtına geçti diye düşündük Ocean Köprüsüne doğru açıldık. Köprü altında koca balık çizgili levrek yakaladı.  Daha sonra 11’den sonra Navesink Nehri’nde daha açılmaya başladık. Açıldık ve balık tutmaya devam ederken üçünü arkadaşımız bizi aradı ve fırtına var lütfen hemen çıkın dedi. Biz inanmadık görüntülü arayınca etrafı gösterdi.’ açıklamasını söyledi.

‘Allah şahit hiçbir şey yapmadım, hala oradan nasıl kurtulduğuma inanamıyorum’ 
 
Karaya ulaşmaya çalışırken fırtına koptuğunu söyleyen 49 yaşındaki Ekiz ‘Nedim, daha önce birkaç olay geçirdiği için fırtınadan korkardı. Geri dönerken köprü altına geldik ve hayatımda böyle bir şey görmedim. Dalga, rüzgâr, şimşekler size anlatamam gök denize, deniz göke çıktı.  Nedim ilerideydi ve botu ters döndü. Düzeltip kanonun üzerine çıkarken bana kendini kurtar diye bağırdı. Benim zaten ona yaklaşma şansım olmadı. Allah şahit hiçbir şey yapmadım, hala oradan nasıl kurtulduğuma inanamıyorum, hatırlamıyorum. Kıyıya Allah yardım etti melekleri sayesinde kurtuldum.’ ifadelerini kullandı.

‘Gece yatıyorsun o halde bile ‘kendini kurtar’ demesi kulaklarımda’ 

Arama kurtarma çalışmalarından bahsederek ‘Hemen polisi ve arkadaşımızı aradım. Polisler ışıkları getirdik, nehir içerisinden timler ararken yukarıdan helikopterler geldi. Daha sonra 4 gün sonra ve yaklaşık 30 mil ileride bulundu. Şu an yaşadığıma sevinemiyorum, keşke ben olsaydım diyor insan. Rabbim bana bir şans verdi. Gece yatıyorsun o halde bile ‘kendini kurtar’ demesi kulaklarımda.’ dedi.

Haber:https://forumusa.com/turk-toplumu/new-jerseyde-balik-tutarken-hayatini-kaybeden-aksoyun-arkadasi-o-geceyi-anlatti/
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri