OKUL GEÇİT GÖREVLİLERİNE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ

OKUL GEÇİT GÖREVLİLERİNE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ

OKUL GEÇİT GÖREVLİLERİNE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ
Giresun
G.Tarihi: 27.11.2017 22:17
1519 Okunma
0
OKUL GEÇİT GÖREVLİLERİNE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ
Giresun Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre;
2918 sayılı Karayolları Trafik kanununa bağlı yönetmeliğin 178.maddesi gereği” İlköğretim öğrencilerinin okul önlerinde ve okul geçitlerinde güvenli şekilde okula giriş ve çıkışlarını sağlamak amacıyla, gönüllük esasına göre öğretmen, öğrenci ve velilerden seçilen Okul Geçit Görevlilerine yönelik yetiştirilmesi ve okul önlerinde görev almaları” belirtilmektedir.
Bu kapsamda; 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı içerisinde Okul Geçidi görevlisi olmak isteyen (23) adet gönüllü öğretmen, öğrenci ve öğrenci velilerine 16/11/2017 Perşembe günü 10.00-12.00 saatleri arasında Yeşilgiresun İlkokulu konferans salonunda eğitim doğrultusunda, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Özgür NEVRUZ , Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Ferda YILMAZ ve Trafik Eğitim Büro personelince okul geçit görevi konusunda Yeşilgiresun İlkokulunda bilgilendirme eğitimi yapılarak, okul geçit görevi kimlik kartı ve Okul geçidi görevlisi Trafik Kural İhlal tutanakları öğretmen, öğrenci ve öğrenci velilerine verilmiştir.
Ayrıca; Projeksiyon ile eğitici görsel slayt gösterimi yapılarak çocuklarımıza trafik içinde güvenli hareket etmeyi, trafiği sevmeyi, trafik kazalarının azalmasında şimdi ve gelecekte etkin rol oynayacak bilgileri öğreterek trafik kurallarına uymayı alışkanlık haline getirmek, sosyal sorumluluk bilincinin geliştirilerek yanlış uygulamalarının önüne geçerek, bilinçli bir nesil yetişmesine katkı sağlamak amacı ile bilgilendirme eğitimleri düzenlenmiş, okul geçit görevlilerinin okul önlerinde öğrencilerin karşıdan karşıya geçme ve servislere inip binme konusunda neler yapmaları gerektiği okul geçit görevlilerine anlatılmış ve okul önlerinde görevlerine başlamışlardır.
GİRESUN İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri